Компоти на зимуКонсервація

Компот з винограду і слив на зиму

Любите фруктово-ягідні компоти? Тоді приготуйте на зиму один з найсмачніших вітамінних компотів — з винограду і слив. Компот виходить дуже смачний, яскравий і барвистий. Рецепт простий в приготуванні, без стерилізації, не займе багато часу. Раджу приготувати, це смачно!

Інгредієнти:

  • Виноград (темний) 400 грамів
  • Сливи 300 грамів
  • Цукор 250 грамів
  • Вода 2,5 літра
  • Лимонна кислота 3 щіпки

Приготування:

  1. Кількість інгредієнтів дано з розрахунку на банку обсягом 3 л.
  2. Виноград і сливи я використовую солодких сортів, солодкість фруктів впливає на кількість цукру в рецепті.
  3. Банку вимиваємо теплою водою з харчовою содою, ретельно обполіскуємо й стерилізуємо над парою.
  4. Для цього на каструлю з киплячою водою встановлюємо грати. На решітку ставимо банку шийкою вниз. Залишаємо банку в такому положенні, поки всередині не почнуть утворюватися великі краплі. Банку обсягом 3 л необхідно стерилізувати 20-25 хвилин.
  5. Кришку стерилізуємо в киплячій воді протягом 15 хвилин.
  6. Стерилізовані кришку і банку догори дном поміщаємо на чистий рушник до повного висихання.
  7. Сливи вимиваємо й обсушуємо.
  8. У слив видаляємо плодоніжки. Розрізаємо сливи навпіл і видаляємо кісточки.
  9. Виноград ретельно вимити.
  10. Обриваємо ягоди винограду й обсушуємо.
  11. Викладаємо в стерилізовані банки сливи й виноград.
  12. Доводимо до кипіння воду будь-яким способом. Заливаємо окропом сливи й виноград в банку доверху.
  13. Прикриваємо банку стерилізованою кришкою і залишаємо для бланшування на 15 хвилин.
  14. Після закінчення часу зливаємо акуратно воду з банки в каструлю. У мене вийшло 2,5 л води. З цієї кількості води будемо варити сироп. Всипаємо в воду в каструлі цукор і лимонну кислоту.
  15. Доводимо до кипіння і варимо сироп на повільному вогні 2-3 хвилини.
  16. Заливаємо сливи з виноградом гарячим сиропом доверху.
  17. Герметично закручуємо банку стерилізованою кришкою.
  18. Загорнену банку перевертаємо догори дном і укутуємо ковдрою. Залишаємо банку в такому положенні до повного охолодження (можна на добу).
  19. Компот з винограду і слив на зиму готовий. Насолоджуйтесь взимку смачним, корисним і ароматним напоєм.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Компот з вишні й абрикосів на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close