Компоти на зимуКонсервація

Компот з ожини на зиму

Щоб смак сонячного літа і лагідної ранньої осені запам’ятався і в холодну снігову пору, потрібно зробити ягідні заготівлі. Відмінним претендентом для таких заготівель може стати дивовижна, смачна і корисна ягода ожина.

Пропонуємо вашій увазі простий рецепт компоту з ожини на зиму, який стане вам цілющою вітамінною підмогою в домашньому меню холодної пори року. На заготівлю такого компоту вам не знадобиться багато часу. Якщо ви зібрали ожину в лісі або у своєму саду, залишилося купити тільки цукор і приступати до приготувань.

Смачний компот з лісової ожини здивує вас своїм кольором, смаком і ароматом. У сезон ожини ця ягода дуже доступна за ціною.

Інгредієнти на 2 літри компоту:

  • Ожина свіжа 350 грамів
  • Цукор 260 грамів
  • Вода 1,8 літра

Приготування:

  1. Для компоту відберіть досить зрілу, але щільну і не переспілу ожину, оскільки м’які ягоди в процесі теплової обробки можуть розвалитися в компоті.
  2. Для зазначеного набору інгредієнтів вам знадобиться дві скляні банки місткістю 1 літр. Ретельно вимийте банки і стерилізуйте зручним для вас способом, кришки прокип’ятіть.
  3. Відібрані ягоди ожини переберіть, видаляючи сміття і пом’ятий матеріал, складіть в друшляк або сито і швидко промийте під струменем холодної води.
  4. Розкладіть вимиту ожину в підготовлені стерильні банки, кожна з яких має заповнитися на третину свого обсягу.
  5. У каструлю налийте вказану кількість води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Отриманим окропом залийте ягоди в банках під самий верх, прикрийте горлечка кришками й залиште на 10 хвилин.
  6. Злийте воду назад в каструлю, всипте туди цукор, доведіть сироп до кипіння і варіть на слабкому вогні хвилини 3, щоб кристали цукру повністю розчинилися.
  7. Гарячим сиропом залийте ягоди в банках, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками та переверніть догори дном до повного охолодження. Остиглі банки з компотом приберіть на зберігання в комору зі звичайною кімнатною температурою.

Компот з ожини на зиму, приготований за цим рецептом, має чудовий смак і дуже красивий колір. Він чудово втамовує спрагу і в темному прохолодному приміщенні може зберігатися до трьох років, радуючи насиченим смаком ароматних ягід і спогадами про солодке ягідне літо.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close