Йошта - цікава ягода, що являє собою гібрид смородини й аґрусу. На початку дозрівання її смак дуже схожий на аґрус, а в кінці дозрівання починає проявлятися смак смородини. З йошти найчастіше готують джем, варення, вино, лікер. Також з йошти можна заготовити дуже цікавий компот на зиму. Готується такий компот досить швидко і виходить смачним. Інгредієнти розраховані на 1 літрову банку. Інгредієнти: Вода 850 мілілітрів Йошта 150 грамів Цукор 100 грамів Приготування: Для роботи нам знадобиться йошта, цукор, вода. Йошту перебрати, промити. Викласти 150 грамів ягід на дно ретельно вимитої банки. Залити окропом (850 мілілітрів), накрити кришкою і залишити на 10 хвилин. Злити воду, додати 100 грамів цукру. Перемішати, довести до кипіння і варити 1 хвилину. Залити киплячий цукровий сироп в банку. Закатати банку, укутати її рушником і залишити до повного охолодження. Компот з йошти на зиму готовий. Зберігати в темному прохолодному місці. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з жовтої черешні