Компоти на зимуКонсервація

Компот з йошти на зиму

Йошта – цікава ягода, що являє собою гібрид смородини й аґрусу. На початку дозрівання її смак дуже схожий на аґрус, а в кінці дозрівання починає проявлятися смак смородини.

З йошти найчастіше готують джем, варення, вино, лікер. Також з йошти можна заготовити дуже цікавий компот на зиму. Готується такий компот досить швидко і виходить смачним. Інгредієнти розраховані на 1 літрову банку.

Інгредієнти:

  • Вода 850 мілілітрів
  • Йошта 150 грамів
  • Цукор 100 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться йошта, цукор, вода.
  2. Йошту перебрати, промити. Викласти 150 грамів ягід на дно ретельно вимитої банки. Залити окропом (850 мілілітрів), накрити кришкою і залишити на 10 хвилин.
  3. Злити воду, додати 100 грамів цукру. Перемішати, довести до кипіння і варити 1 хвилину. Залити киплячий цукровий сироп в банку.
  4. Закатати банку, укутати її рушником і залишити до повного охолодження.
  5. Компот з йошти на зиму готовий. Зберігати в темному прохолодному місці.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з жовтої черешні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close