Компот з айви на зиму

Компот з айви на зиму – заготівля дуже ароматна, смачна й особлива. Багато з нас на ринку або в супермаркеті беруть айву в руки, щоб отримати насолоду від її нереального, особливого аромату. Але на цьому все і закінчується, оскільки в сирому вигляді такий плід не з’їсти ніяк – він жорсткий, терпкий і несмачний. Але як же, чарівним чином, змінюється айва після термообробки – вона стає ніжною, м’якою і надзвичайно смачною. І при цьому, особливий аромат нікуди не дівається.
Приготуйте своїм рідним компот з айви на зиму – це дуже смачно. Інгредієнти розраховані на банку обсягом 1,5 літра.
Інгредієнти:
- Айва 300 грамів
- Вода 1300 мілілітрів
- Кислота лимонна 0.5 чайної ложки
- Цукор 1 стакан
Приготування:
- Айву (300 грамів) вимити, видалити насінну камеру. Нарізати м’якуш невеликими кубиками.
- У каструлі з’єднати воду (1300 мілілітрів), цукор (1 склянку) і лимонну кислоту (0,5 чайної ложки). Довести до кипіння і кип’ятити одну хвилину. Гарячим сиропом акуратно заповнити банку з айвою.
- Помістити банку в каструлю з киплячою водою, прикрити банку і каструлю зверху кришкою (на дно каструлі не забудьте викласти рушник). Довести воду до кипіння. Зменшити вогонь і стерилізувати компот 35 хвилин.
- Вийняти банку, закатати кришкою. Перевернути банку догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження. Компот з айви на зиму готовий. Зберігайте компот в підвалі.
Смачного!