Компоти на зимуКонсервація

Компот з айви на зиму

Компот з айви на зиму – заготівля дуже ароматна, смачна й особлива. Багато з нас на ринку або в супермаркеті беруть айву в руки, щоб отримати насолоду від її нереального, особливого аромату. Але на цьому все і закінчується, оскільки в сирому вигляді такий плід не з’їсти ніяк – він жорсткий, терпкий і несмачний. Але як же, чарівним чином, змінюється айва після термообробки – вона стає ніжною, м’якою і надзвичайно смачною. І при цьому, особливий аромат нікуди не дівається.

Приготуйте своїм рідним компот з айви на зиму – це дуже смачно. Інгредієнти розраховані на банку обсягом 1,5 літра.

Інгредієнти:

  • Айва 300 грамів
  • Вода 1300 мілілітрів
  • Кислота лимонна 0.5 чайної ложки
  • Цукор 1 стакан

Приготування:

  1. Айву (300 грамів) вимити, видалити насінну камеру. Нарізати м’якуш невеликими кубиками.
  2. У каструлі з’єднати воду (1300 мілілітрів), цукор (1 склянку) і лимонну кислоту (0,5 чайної ложки). Довести до кипіння і кип’ятити одну хвилину. Гарячим сиропом акуратно заповнити банку з айвою.
  3. Помістити банку в каструлю з киплячою водою, прикрити банку і каструлю зверху кришкою (на дно каструлі не забудьте викласти рушник). Довести воду до кипіння. Зменшити вогонь і стерилізувати компот 35 хвилин.
  4. Вийняти банку, закатати кришкою. Перевернути банку догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження. Компот з айви на зиму готовий. Зберігайте компот в підвалі.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close