Компоти на зимуКонсервація

Компот з абрикосів і апельсинів на зиму

Абрикосово-апельсиновий компот – дуже смачна заготівля на зиму. Такий компот ще називають «Домашня Фанта». Готується така заготівля дуже просто і без стерилізації, а виходить смачно і незвично.

Існує варіант цього напою, коли абрикоси й апельсин, перед закладанням в банки, подрібнюють блендером до стану кашки. Ми ж приготуємо варіант з часточками апельсинів і абрикосів, тому, що така заготівля виглядає нарядніше.

Інгредієнти:

  • Абрикоси свіжі 200 грамів
  • Апельсин 25 грамів
  • Вода 2.5 літри
  • Цукор 200 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться апельсин, абрикоси, цукор, вода.
  2. 200 грамів абрикосів вимити. Видалити кісточки, а м’якуш нарізати часточками. Апельсин вимити й нарізати 25 грамів тонкими часточками.
  3. У стерилізовані банки об’ємом 3 літри викласти абрикоси й апельсин. Залити все окропом (2,5 літра, не до кінця банки, оскільки ми ще будемо додавати в воду цукор). Прикрити кришкою і залишити на 20 хвилин.
  4. Злити воду, додати до неї 200 грамів цукру. Довести до кипіння і варити 1 хвилину.
  5. Залити киплячий сироп в банку. Закрити кришкою, укутати в махровий рушник і залишити на 3-4 години.
  6. Компот готовий. Зберігати в темному прохолодному місці.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close