Кетчуп на зиму

Для приготування кетчупу на зиму за запропонованим нами рецептом смачніше брати стиглі і соковиті помідори, а також солодкий болгарський перець червоного кольору так і колір буде яскравіше, і смак більш насиченим.
Інгредієнти:
- 5 кг помідорів
- 1 кг кислих яблук
- 1 кг цибулі
- 1 кг червоного болгарського перцю
- 1 стакан 9% -го оцту
- 10 бутонів гвоздики
- 20 горошин запашного перцю
- 1 ч. Ложка меленої кориці
- червоний мелений перець за смаком
- 2 ст. ложки крохмалю
- 2 склянки цукру
- 3 ст. ложки солі
Приготування:
- Всі плоди очисть від плодоніжок і насіння, крупно поріж, склади в широку каструлю і поставити на вогонь.
- Доведи до кипіння, потім зменш вогонь, закинь гвоздику, запашний перець і вари на повільному вогні 1-1,5 години. Маса повинна гарненько уваритися.
- Протри овочеву масу через сито, щоб відокремити від макухи.
- Відкинути 1 стакан охололого пюре і розведи в ньому крохмаль.
- Решту овочевого пюре поверни на вогонь, додати цукор, сіль, корицю, червоний мелений перець, перемішати й вари 15 хвилин.
- Потім додай оцет, помішуючи, додай розведений в пюре крохмаль і знову доведи до кипіння.
Швидко розлий гарячий кетчуп по підготовлених стерилізованих банках і загорни. - Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
- Бережи кетчуп на зиму в прохолодному темному місці.
Смачного!