КонсерваціяПомідори

Кетчуп домашній

Пропоную рецепт домашнього справжнього кетчупу, який готується зі стиглих м’ясистих помідорів. Смак домашнього кетчупу зі своїх помідорів, набагато краще і смачніше покупного з консервантами. Кетчуп не залишить байдужим жодного любителя цього соусу. Гостроту і солодкість можете регулювати на свій смак.

Інгредієнти:

  • Помідори 3 кілограми
  • Перець червоний пекучий 3-4 штуки
  • Часник 1 штука
  • Лавровий лист 3 штуки
  • Перець чорний 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 5 столових ложок
  • Олія соняшникова 100 мілілітрів
  • Оцет 9% 70 мілілітрів

Приготування:

  1. Миємо помідори й гіркий перець. Подрібнюємо помідори на м’ясорубці. Отриману масу, відправляємо в глибокий посуд з товстим дном.
  2. Додаємо чорний мелений перець і лавровий лист. Ставимо на максимальний вогонь. Подрібнюємо гіркий перець.
  3. Випаровуємо рідину спочатку на максимальному вогні, пізніше, коли трохи загусне, на середньому і ще пізніше на повільному. В результаті у мене на це пішла одна година. Маса зменшилася вдвічі.
  4. Вимикаємо плиту. Видаляємо лавровий лист з посуду. Подрібнюємо масу занурювальним блендером в пюре.
  5. Додаємо цукор, сіль, оцет, гіркий перець і соняшникову олію. Добре все перемішуємо і знову відправляємо на повільний вогонь на 15- 20 хвилин.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (2 оцінок, середнє: 3,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close