Кетчуп домашній

Пропоную рецепт домашнього справжнього кетчупу, який готується зі стиглих м’ясистих помідорів. Смак домашнього кетчупу зі своїх помідорів, набагато краще і смачніше покупного з консервантами. Кетчуп не залишить байдужим жодного любителя цього соусу. Гостроту і солодкість можете регулювати на свій смак.
Інгредієнти:
- Помідори 3 кілограми
- Перець червоний пекучий 3-4 штуки
- Часник 1 штука
- Лавровий лист 3 штуки
- Перець чорний 1 чайна ложка
- Сіль 1 чайна ложка
- Цукор 5 столових ложок
- Олія соняшникова 100 мілілітрів
- Оцет 9% 70 мілілітрів
Приготування:
- Миємо помідори й гіркий перець. Подрібнюємо помідори на м’ясорубці. Отриману масу, відправляємо в глибокий посуд з товстим дном.
- Додаємо чорний мелений перець і лавровий лист. Ставимо на максимальний вогонь. Подрібнюємо гіркий перець.
- Випаровуємо рідину спочатку на максимальному вогні, пізніше, коли трохи загусне, на середньому і ще пізніше на повільному. В результаті у мене на це пішла одна година. Маса зменшилася вдвічі.
- Вимикаємо плиту. Видаляємо лавровий лист з посуду. Подрібнюємо масу занурювальним блендером в пюре.
- Додаємо цукор, сіль, оцет, гіркий перець і соняшникову олію. Добре все перемішуємо і знову відправляємо на повільний вогонь на 15- 20 хвилин.
Смачного!