КонсерваціяОгірки

Хрусткі огірки з гірчицею на зиму

Гірчиця як добавка в овочеві соління набуває все більшої популярності завдяки пікантному смаку одержуваної заготівлі. Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт огірків з гірчицею на зиму, які здорово урізноманітнюють і доповнять ваше зимове меню апетитною хрусткою смакотою.

Заготівля огірків з гірчицею передбачається проводити способом стерилізації. Консервовані в гірчиці чудові огірочки можна використовувати як самостійну закуску, на додаток до гарнірів і м’ясних страв, просто до гарячої картопельки або на бутерброди. Були б огірки – застосування їм знайдеться.

Кількість: 3 банки місткістю 1 літр

Інгредієнти:

  • Невеликі огірки близько 2 кілограм

У кожну банку на дно:

  • Лавровий лист 1 штука
  • Перець духмяний в зернах 2-3 штуки
  • Кріп з парасольками 1 гілочка

Для маринаду:

  • Вода 5 склянок
  • Оцет 9% 1 стакан
  • Цукор 1 склянка
  • Сіль 3 столові ложки
  • Гірчиця (паста) 5 столових ложок

Приготування:

  1. Добре вимийте банки, стерилізуйте їх зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть. На дно кожної банки покладіть лавровий лист, гілочку кропу, запашний перець в зернах.
  2. Невеликі огірочки вимийте. Для додання їм великих хрустких властивостей можете попередньо замочити на кілька годин у холодній воді (4-6 годин).
  3. Наріжте підготовлені огірки уздовж на половинки або обріжте тільки кінчики з обох сторін – за вашим бажанням. Покладіть нарізані огірки в банки з прянощами на дні.
  4. Приготуйте маринад. Для цього налийте в каструлю воду, додайте всі інгредієнти за списком, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і на слабкому вогні варіть кілька хвилин, щоб розчинилися кристали солі й цукру.
  5. Злегка остиглим маринадом залийте огірки в банках, накрийте кришками, поставте в каструлю, вистелену щільною тканиною на дні, залийте водою (краще теплою) на ¾ висоти банки.
  6. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння і стерилізують огірки 10 хвилин з моменту закипання при слабкому кипінні. Потім щільно закупорте банки або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження.
  7. Остиглі банки огірків з гірчицею приберіть на зберігання в комору з кімнатною температурою без потрапляння прямих сонячних променів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Засолювання огірків в пакеті

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close