Варення й джемиКонсервація

Густе варення з черешні

Черешня – ягода смачна і соковита. Багатьом господаркам дуже хочеться закатати баночку-другу варення з черешні на зиму. Але деяких зупиняє той факт, що варення практично завжди виходить досить рідким, а це подобається не всім.

Можна довго уварювати варення, щоб випарувати з нього вологу, і воно стало більш густим. Але тривале варіння не йде на користь жодній варення. Тому, для того, щоб приготувати варення з черешні густим, ароматним і смачним, пропоную скористатися іншим способом. Після недовгого проварювання черешні, ми просто відділимо сік, що утворився, а самі ягоди дуже швидко доваримо до густого стану.

Черешневий сироп можна закатати окремо і потім використовувати для приготування напоїв або десертів.

Інгредієнти:

  • Цукор 400 грамів
  • Черешня 500 грамів

Приготування:

  1. Для приготування варення нам знадобиться черешня і цукор.
  2. Черешню перебрати, промити, просушити. Видалити хвостики й кісточки. З’єднати підготовлену черешню 500 грамів і 100 грамів цукру. Перемішати.
  3. Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Злити сироп. Ягоди перекласти назад в каструлю і додати решту цукру (300 грамів).
  4. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального й уварити до бажаної густоти. Зазвичай на це йде 10-12 хвилин.
  5. Гаряче варення розлити в стерилізовані банки й відразу закатати. Густе варення з черешні готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з брусниці з грушами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close