Густе варення з черешні

Черешня – ягода смачна і соковита. Багатьом господаркам дуже хочеться закатати баночку-другу варення з черешні на зиму. Але деяких зупиняє той факт, що варення практично завжди виходить досить рідким, а це подобається не всім.
Можна довго уварювати варення, щоб випарувати з нього вологу, і воно стало більш густим. Але тривале варіння не йде на користь жодній варення. Тому, для того, щоб приготувати варення з черешні густим, ароматним і смачним, пропоную скористатися іншим способом. Після недовгого проварювання черешні, ми просто відділимо сік, що утворився, а самі ягоди дуже швидко доваримо до густого стану.
Черешневий сироп можна закатати окремо і потім використовувати для приготування напоїв або десертів.
Інгредієнти:
- Цукор 400 грамів
- Черешня 500 грамів
Приготування:
- Для приготування варення нам знадобиться черешня і цукор.
- Черешню перебрати, промити, просушити. Видалити хвостики й кісточки. З’єднати підготовлену черешню 500 грамів і 100 грамів цукру. Перемішати.
- Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Злити сироп. Ягоди перекласти назад в каструлю і додати решту цукру (300 грамів).
- Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального й уварити до бажаної густоти. Зазвичай на це йде 10-12 хвилин.
- Гаряче варення розлити в стерилізовані банки й відразу закатати. Густе варення з черешні готове.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з брусниці з грушами