Варення й джемиКонсервація

Грушеве варення з лавандою і лимоном

Рецептів варення на зиму існує безліч. Традиційними варіантами цієї солодкої заготівлі вже нікого не здивуєш. Але, додаючи екзотичні фрукти й ароматні трави, ви перетворите звичайне варення в вишукані ласощі. Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт варення з лавандою і лимоном, яке розширює горизонт смакових відчуттів звичного десерту.

Грушеве варення з лавандою і лимоном приготувати зовсім не складно. В якості вихідної сировини підготуйте солодкі груші, які пахнуть медом. Саме з таких плодів варення буде найкращим, оскільки духмяно-медовий грушевий смак відмінно поєднується з легкою гіркуватістю лаванди, надаючи варенню смакову й ароматну вишуканість.

Інгредієнти:

  • Груші 800 грамів
  • Цукор 2 склянки (400 грамів)
  • Вода 100 мл
  • Лимон ½ штуки
  • Квіти лаванди 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Відберіть щільні груші без вм’ятин, тріщин і плям. Вимийте плоди й, не очищаючи від шкірки, наріжте поздовжніми скибочками, видаляючи серцевину з насінням. Складіть скибочки груш в каструлю і пересипте цукром.
  2. Додайте трохи води для розведення майбутнього грушевого соку і залиште, щоб грушева нарізка пустила сік. Як правило груші швидко реагують на солодке середовище, виділяючи сік, необхідний для рідкого сиропу.
  3. Половинку лимона занурте в гарячу воду, щоб було простіше віджати з нього весь сік до крапельки. Зі стебел лаванди обірвемо дрібненькі бузкові квітки, промийте їх у холодній воді й додайте в каструлю з грушами разом з соком лимона.
  4. Перемішайте вміст каструлі, поставте на плиту. При слабкому нагріванні фруктова нарізка буде поступово виділяти все більше соку. Варіть варення 30-35 хвилин з моменту закипання.
  5. У процесі варіння помішуйте варення. Квітки лаванди додадуть сиропу рожевий відтінок, але протистояти насичено-жовтому грушевому кольору він не зможе. Поки варення вариться, вимийте і стерилізуйте банку.
  6. Готове варення перекладіть в суху стерильну банку, щільно закрийте або закрутіть гвинтовою кришкою і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте заготівлю 12 місяців в сухому приміщенні, можна з кімнатною температурою.
  7. Грушеве варення з лавандою і лимоном не варто намазувати на хліб або класти в чай. Додайте його в креманку з морозивом, поливши сиропом підталі кульки. Також доречно подати варення до сиру, зі збитими вершками, ряжанкою або йогуртом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Желе з червоної смородини без варіння

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close