КонсерваціяПомідори

Гострі мариновані помідори на зиму

Заготовити помідори на зиму можна самими різними способами, від засолювання і квашення до маринування і заморозки. Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт гострих маринованих помідорів на зиму, які особливо сподобаються любителям гарячих пікантних відчуттів. Заготівля добре зберігається, і добре з’їдається за столом в якості закуски до м’яса, риби, картоплі й міцних напоїв.

Пекучий чилі й ароматний часник на додаток до розкішного букета прянощів наповнять смак помідорів і заливки гострими відчуттями. Такі помідори відмінно підійдуть до шашлику або м’яса на грилі. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш м’яким відтінкам смаку в заготівлі, перець чилі замініть солодким перцем. Отже, пора підготувати все необхідне для маринування.

Інгредієнти на 3 банки місткістю 1 літр:

  • Помідори стиглі щільні 1,5 кг
  • Перець чилі пекучий 1-2 стручки
  • Свіжа зелень кропу 9 гілочок
  • Часник 6 зубчиків
  • Коріандр в зернах 1 чайна ложка
  • Сіль 1 столова ложка з гіркою
  • Цукор 1 столова ложка з гіркою
  • Оцет 2 столові ложки
  • Лавровий лист 3 штуки

Приготування:

  1. Підготуйте банки. Вимийте їх і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть і обсушіть.
  2. Для заготівлі відберіть стиглі, але щільні помідори середньої величини, без вм’ятин і пошкоджень. Вимийте помідори в проточній холодній воді й просушіть на паперовому рушнику.
  3. Перець чилі звільніть від насіння і наріжте кільцями. Зелень кропу сполосніть і струсіть зайву вологу. Часник очистьте від лушпиння і наріжте часточками.
  4. На дно кожної підготовленої банки покладіть лавровий лист, гілочку кропу, кілька часточок часнику. Наповніть банку помідорами, а зверху знову покладіть часник, кріп і кільця чилі.
  5. Підготуйте маринад. На 3 літрові банки готових помідорів вам знадобиться приблизно 1,5 л маринаду. Залийте 1,5 л води в каструлю, доведіть до кипіння, всипте сіль, цукор, коріандр і варіть кілька хвилин до повного розчинення цукру і солі.
  6. В кінці влийте оцет, доведіть до кипіння, зніміть маринад з вогню, залийте ним помідори в банках і прикрийте кришками. Поставте банки в каструлю з щільною тканиною на дні, залийте гарячою водою на ¾ висоти банок.
  7. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду в ній до кипіння і стерилізуйте банки з помідорами 10 хвилин з моменту закипання води. Потім щільно закрийте або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження.
  8. Заготівлю гострих маринованих помідорів на зиму заберіть на зберігання в темне місце з кімнатною температурою.

На замітку

Заповнюючи банки, ви можете додати за смаком свою улюблену зелень і листя. Наприклад, помідори відмінно поєднуватимуться з ароматом гілочок чебрецю і розмарину.

Заготовити помідори ви можете і в менших банках. В такому випадку шляхом нескладних розрахунків визначте необхідну кількість прянощів в кожну банку. До того ж менша банка вимагає і меншого часу стерилізації. Наприклад, банки місткістю 500 мл достатньо стерилізувати 7 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Солодкі мариновані помідори на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close