Гарбуз по-корейськи на зиму

Ми вже звикли використовувати гарбуз при приготуванні перших і других страв. Навіть в десертах гарбуз відчуває себе відмінно.
Сьогодні пропоную приготувати відмінну заготівлю на зиму – маринований гарбуз по-корейськи. Виходить дуже смачний і корисний салат, який в будь-яку хвилину можна відкрити й подати до столу.
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 1 баночка об’ємом 0,5 літра і ще трохи на пробу.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Олія соняшникова рафінована 4 столові ложки
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Цукор 1 столова ложка
- Суміш трав для моркви по-корейськи 7 грамів
- Сіль 0.75 чайної ложки
- Гарбуз свіжий 500 грамів
- Оцет столовий 2 столові ложки
- Часник 2 зубчики
Приготування:
- Для роботи нам знадобиться гарбуз, цибуля, цукор, сіль, чорний мелений перець, суміш приправ для моркви по-корейськи, часник, соняшникова олія.
- Цибуля (1 штука) очистити, нарізати кубиком і обсмажити на соняшниковій олії (4 столові ложки) до прозорості. Гарбуз (500 грамів) очистити від шкірки, видалити насіння. Натерти гарбуз на тертці для корейської моркви.
- У мисці з’єднати гарбуз, підготовлену цибулю, очищений і пропущений через прес часник (2 зубчики), сіль (0,75 чайної ложки), цукор (1 столова ложка), чорний мелений перець (1 щіпку), суміш приправ для моркви по-корейськи (7 грамів). Перемішати й залишити на 3-4 години в холодильнику.
- Розкласти суміш по чистих баночках. Стерилізувати банки, прикривши їх кришками, в киплячій воді 25 хвилин. Закатати. Гарбуз по-корейськи на зиму готова.
Смачного!