Інші заготівліВарення й джемиКонсервація

Джем (желе) з малини без загусників (на зиму)

Желе з малини – це відмінний варіант заготівлі, який можна використовувати для різних десертів. Готувати малиновий джем будемо без загусників, виключно ягоди, цукор і вода. Малинове желе без кісточок можна просто їсти ложкою, з чаєм – це неймовірно смачно! Також ви можете використовувати джем з малини як добавку до млинців, оладок, і як начинку для пирогів, Тарту.

Інгредієнти:

  • Малина 1 кілограм
  • Цукор 500 грамів
  • Вода 600 мілілітрів

Приготування:

  1. Підготувати малину, цукор і чисту воду.
  2. Малину перебрати від сміття і зіпсованих ягід і перекласти в каструлю. Влити воду.
  3. За допомогою дерев’яної ложки або занурювального блендера подрібнити малину.
  4. Поставити каструлю на вогонь.
  5. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Піну, яка утворюється, зняти ложкою.
  6. Тепер необхідно підготувати банки й кришки. Для стерилізації можна вибрати духовку, мікрохвильову піч або пар. Банки й кришки вимити з харчовою содою, потім ретельно промити теплою водою. Для вказаної кількості продуктів мені знадобилося 3 баночки: 2 по 250 мл і 1 баночка 150 мл. Я використовувала банки з гвинтовими кришками.
  7. Каструлю наповнити водою, поставити на максимальний вогонь і довести до кипіння. На каструлю встановити решітку або спеціальне пристосування для стерилізації банок. Зверху поставити банки шийкою вниз, стерилізувати парою приблизно 15 хвилин, до появи всередині банок великих крапель води.
  8. Кришки опустити в миску або каструлю, залити водою, довести до кипіння і стерилізувати 10 хвилин.
  9. Стерилізовані банки й кришки акуратно перекласти на чистий кухонний рушник шийкою вниз.
  10. Повернемося до малини. Через 10 хвилин варіння перетерти малину через сито або марлю.
  11. У мене вийшло 800 мл соку.
  12. Перелити малиновий сік в каструлю, додати весь цукор.
  13. Довести до кипіння і варити 30 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи.
  14. Через деякий час розлити малину по стерилізованих банках. Відразу маса буде рідкувата, але після охолодження джем загусне.
  15. Відразу закрити стерильними кришками.
  16. Баночки перевернути, укутати ковдрою або рушником і залишити приблизно на 24 години.
  17. Після охолодження желе з малини на зиму прибрати в прохолодне місце.
  18. У мене залишилося дві ложки джему, після охолодження він придбав консистенцію желе.
  19. А смак – просто дивовижний!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Повидло зі слив

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close