Джем (желе) з малини без загусників (на зиму)

Желе з малини – це відмінний варіант заготівлі, який можна використовувати для різних десертів. Готувати малиновий джем будемо без загусників, виключно ягоди, цукор і вода. Малинове желе без кісточок можна просто їсти ложкою, з чаєм – це неймовірно смачно! Також ви можете використовувати джем з малини як добавку до млинців, оладок, і як начинку для пирогів, Тарту.
Інгредієнти:
- Малина 1 кілограм
- Цукор 500 грамів
- Вода 600 мілілітрів
Приготування:
- Підготувати малину, цукор і чисту воду.
- Малину перебрати від сміття і зіпсованих ягід і перекласти в каструлю. Влити воду.
- За допомогою дерев’яної ложки або занурювального блендера подрібнити малину.
- Поставити каструлю на вогонь.
- Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Піну, яка утворюється, зняти ложкою.
- Тепер необхідно підготувати банки й кришки. Для стерилізації можна вибрати духовку, мікрохвильову піч або пар. Банки й кришки вимити з харчовою содою, потім ретельно промити теплою водою. Для вказаної кількості продуктів мені знадобилося 3 баночки: 2 по 250 мл і 1 баночка 150 мл. Я використовувала банки з гвинтовими кришками.
- Каструлю наповнити водою, поставити на максимальний вогонь і довести до кипіння. На каструлю встановити решітку або спеціальне пристосування для стерилізації банок. Зверху поставити банки шийкою вниз, стерилізувати парою приблизно 15 хвилин, до появи всередині банок великих крапель води.
- Кришки опустити в миску або каструлю, залити водою, довести до кипіння і стерилізувати 10 хвилин.
- Стерилізовані банки й кришки акуратно перекласти на чистий кухонний рушник шийкою вниз.
- Повернемося до малини. Через 10 хвилин варіння перетерти малину через сито або марлю.
- У мене вийшло 800 мл соку.
- Перелити малиновий сік в каструлю, додати весь цукор.
- Довести до кипіння і варити 30 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи.
- Через деякий час розлити малину по стерилізованих банках. Відразу маса буде рідкувата, але після охолодження джем загусне.
- Відразу закрити стерильними кришками.
- Баночки перевернути, укутати ковдрою або рушником і залишити приблизно на 24 години.
- Після охолодження желе з малини на зиму прибрати в прохолодне місце.
- У мене залишилося дві ложки джему, після охолодження він придбав консистенцію желе.
- А смак – просто дивовижний!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Повидло зі слив