Варення й джемиКонсервація

Джем з вишні з кардамоном

Влітку, в сезон дозрівання вишневих ягід, важливо не тільки насолодитися їх приємним ароматним смаком, але і зробити заготівлі на зиму, щоб мати в холодну пору вітамінну підмогу до домашнього меню. Пропонуємо чудовий рецепт джему з вишні з кардамоном, яким ви залишитеся задоволені.

Джем, приготований за цим рецептом, порадує вас відмінним пряним смаком завдяки додаванню подрібнених спецій — кардамону і бодяна. Крім того в заготівлі зберігається більшість корисних речовин і вітамінів вишневих ягід, оскільки використання пектину дозволяє звести термообробку при варінні джему до мінімуму.

Інгредієнти:

  • Вишня свіжа стигла 1 кілограм
  • Цукор 400 грамів
  • Вода близько 1 склянки (250 мл)
  • Лимон (для соку) 1 штука
  • Кардамон 4 коробочки
  • Бодян ½ зірочки
  • Пектин 1 столова ложка

Приготування:

  1. Для джему відберіть стиглу соковиту вишню. Переберіть ягоди, видаляючи пошкоджені й зіпсовані, вимийте в проточній холодній воді, відкиньте на друшляк і видаліть кісточки й плодоніжки, якщо вони є.
  2. Банки, призначені для джему, стерилізують будь-яким зручним для вас способом. Пектин змішайте з 4 столовими ложками цукру і відставте в сторону. Ця суміш вам стане в пригоді пізніше.
  3. Для варіння джему вам потрібна широка каструля з товстим дном. Всипте в неї цукор, що залишився, влийте воду. Кардамон і бодян подрібніть в кавомолці або в ступці. Зав’яжіть в вузлик з декількох шарів марлі й додайте в каструлю.
  4. Поставте каструлю на слабкий вогонь, доведіть сироп до кипіння і варіть, поки він не почне густіти й пінитися. Але майте на увазі, що цукор не повинен перетворитися на карамель.
  5. У гарячий сироп додайте сік лимона, а потім оброблені вишневі ягоди. Зазначений порядок додавання інгредієнтів надзвичайно важливий. Лимонний сік запобігає подальшій кристалізації готового джему і, звичайно ж, регулює його кислотність.
  6. Збільште вогонь і варіть ягоди в сиропі на середньому вогні близько 15 хвилин. Потім додайте суміш пектину з цукром, перемішайте і варіть ще 2-3 хвилини (не більше, щоб пектин не втратив свої властивості!)
  7. Готовий джем розкладіть в сухі стерильні банки, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження. Остиглий джем з вишні з кардамоном приберіть на зберігання в прохолодну комору.

На замітку

Якщо ви замість 1 столової ложки додасте при варінні 2 столові ложки пектину, то готовий джем придбає консистенцію желе.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з йошти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close