Домашні консервиКонсервація

Домашня тушонка в мультиварці

Якщо ви вирішили поласувати тушонкою або приготувати з неї смачне блюдо, не обов’язково переплачувати, купуючи товар в магазині. Швидко і без проблем можна приготувати тушонку в домашніх умовах в мультиварці.

Ця незамінна помічниця на кухні полегшить вашу працю з приготування м’ясних запасів про запас. Домашня м’ясна тушонка набагато смачніше магазинної. З нею можна приготувати безліч смачних страв. Пам’ятайте, що в 5-літрову чашу мультиварки поміщається 4 банки місткістю 500 мілілітрів. Але якщо банки вузькі й високі – то 5.

Кількість: 5 банок по 500 мілілітрів

Інгредієнти:

  • М’ясо близько 3 кілограм
  • Сало або жир з м’яса близько 300 грамів
  • Сіль 5 чайних ложок
  • Лавровий лист 5 штук
  • Перець чорний горошком 20 штук
  • Перець духмяний горошком 15 штук

Приготування:

  1. Тушонку можна приготувати з будь-яким м’ясом – курячим, свинячим, яловичим, баранячим або яке вам подобається. Перед укладанням м’ясо слід вимити й нарізати дрібними шматочками.
  2. На дно кожної вимитої скляної банки насипте 1 чайну ложку солі, додайте 1 лавровий лист, 4 горошини чорного перцю і 3 – запашного.
  3. Підготовлені шматочки м’яса щільно укладіть в банки, злегка утрамбувавши. Зверху покладіть шар сала або жиру, пропущеного через м’ясорубку. Після укладання жиру до верху банки повинно залишитися якийсь простір, щоб під час кипіння м’яса в банці вистачило місця рідині, що виділяється.
  4. Засукайте банки з м’ясом наглухо або щільно закрутіть гвинтовими кришками.
  5. На дно чаші мультиварки укладіть щільну серветку, на неї встановіть банки так, щоб не торкалися одна до одної. Залийте чашу водою так, щоб вона покрила банки не повністю.
  6. Щільно закрийте кришку мультиварки й встановіть на програмній панелі 6 годин у режимі «Тушкування».
  7. Після сигналу таймера про закінчення роботи, не відчиняйте кришку мультиварки відразу, а почекайте, поки зовнішні стінки корпусу не охолонуть. Ця обережність охоронить вас від небезпеки вибуху при різкому перепаді тиску.
  8. Після того, як корпус мультиварки охолоне, обережно відкрийте кришку, витягніть банки з чаші. Після того, як банки м’ясної тушонки повністю охолонуть, віднесіть їх в темне прохолодне місце для зберігання.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close