Домашній свинячий паштет

Пропонуємо вашій увазі рецепт свинячого паштету в домашніх умовах, який стане в пригоді вам для приготування різних закусок, як начинку для вареників, пирогів і пиріжків або просто для перекусу, намазавши на кусень свіжого хліба.
Додавання до свинячих м’ясних продуктів курячої печінки й манної крупи надає паштету особливу ніжну структуру й оригінальний відтінок смаку. Оскільки в паштеті є сира цибуля, його слід розкласти в банки відразу після термообробки. Із зазначеного набору інгредієнтів виходить 7 банок паштету місткістю 500 мілілітрів.
Інгредієнти:
- Свинина (лопатка) 1,5 кілограми
- Свіже сало беконного типу 500 грамів
- Манна крупа 100 грамів (½ склянки)
- Бульйон 1 літра
- Печінка куряча 500 грамів
- Цибуля ріпчаста 3 великі головки
- Маггі (або інша приправа для бульйону) 3 столові ложки
- Мускатний горіх 1 штука
- Перець духмяний горошком 1 чайна ложка
- Перець чорний горошком 1 чайна ложка
- Лавровий лист 3 штуки
- Сіль, перець чорний мелений за смаком
- Майоран за смаком
Приготування:
- Промийте м’ясо і бекон в холодній воді й відваріть до готовності з додаванням горошин перцю, лаврового листа і приправи для бульйону. Цибулю очистіть від лушпиння. Курячу печінку очистіть від сполучних плівок.
- Дістаньте свинину з бульйону і ще в теплому вигляді пропустіть через м’ясорубку з сирою цибулею і сирою курячою печінкою. Складіть все у миску.
- Додайте манну крупу, залийте теплим бульйоном з варіння м’яса. Додайте свіжо стертий мускатний горіх і майоран за бажанням. Приправте все сіллю, чорним меленим перцем і збийте блендером на високій швидкості протягом декількох хвилин.
- Розкладіть підготовлений паштет в чисті сухі банки (залишаючи вгорі трохи вільного місця), протріть краї, накрийте кришками й стерилізуйте 2 години з моменту закипання води в каструлі.
- Потім дістаньте банки з каструлі, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте щільною тканиною до повного охолодження.
- Охолоджені банки приберіть на зберігання в прохолодну темну комору або в холодильник.
Смачного!