Домашні консервиКонсервація

Домашній свинячий паштет

Пропонуємо вашій увазі рецепт свинячого паштету в домашніх умовах, який стане в пригоді вам для приготування різних закусок, як начинку для вареників, пирогів і пиріжків або просто для перекусу, намазавши на кусень свіжого хліба.

Додавання до свинячих м’ясних продуктів курячої печінки й манної крупи надає паштету особливу ніжну структуру й оригінальний відтінок смаку. Оскільки в паштеті є сира цибуля, його слід розкласти в банки відразу після термообробки. Із зазначеного набору інгредієнтів виходить 7 банок паштету місткістю 500 мілілітрів.

Інгредієнти:

  • Свинина (лопатка) 1,5 кілограми
  • Свіже сало беконного типу 500 грамів
  • Манна крупа 100 грамів (½ склянки)
  • Бульйон 1 літра
  • Печінка куряча 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 3 великі головки
  • Маггі (або інша приправа для бульйону) 3 столові ложки
  • Мускатний горіх 1 штука
  • Перець духмяний горошком 1 чайна ложка
  • Перець чорний горошком 1 чайна ложка
  • Лавровий лист 3 штуки
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком
  • Майоран за смаком

Приготування:

  1. Промийте м’ясо і бекон в холодній воді й відваріть до готовності з додаванням горошин перцю, лаврового листа і приправи для бульйону. Цибулю очистіть від лушпиння. Курячу печінку очистіть від сполучних плівок.
  2. Дістаньте свинину з бульйону і ще в теплому вигляді пропустіть через м’ясорубку з сирою цибулею і сирою курячою печінкою. Складіть все у миску.
  3. Додайте манну крупу, залийте теплим бульйоном з варіння м’яса. Додайте свіжо стертий мускатний горіх і майоран за бажанням. Приправте все сіллю, чорним меленим перцем і збийте блендером на високій швидкості протягом декількох хвилин.
  4. Розкладіть підготовлений паштет в чисті сухі банки (залишаючи вгорі трохи вільного місця), протріть краї, накрийте кришками й стерилізуйте 2 години з моменту закипання води в каструлі.
  5. Потім дістаньте банки з каструлі, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте щільною тканиною до повного охолодження.
  6. Охолоджені банки приберіть на зберігання в прохолодну темну комору або в холодильник.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close