БаклажаниКонсервація

Гострі баклажани мариновані

Вдосталь насолодившись сезонними свіжими овочами з врожайних грядок, не забудьте і про зимові заготівлі. Любителям баклажанів присвячується рецепт цієї апетитної пікантної закуски, яку ви в зимову незатишну холоднечу з’їсте з превеликим задоволенням.

Рецепт баклажанів гострих маринованих сподобається простотою приготування і пряним пікантним смаком. Спробувавши вперше, ви будете готувати цю смакоту на зиму завжди. Гострі мариновані баклажани з часниковим ароматом гарні з гарячою картоплею або як гарнір до м’ясної страви. Такий овочевий делікатес оцінять і гості за святковим столом.

Інгредієнти:

  • Баклажани 3 кілограми
  • Сіль (велика кам’яна) 1,5 столової ложки
  • Оцтова есенція 70% 1 десертна ложка
  • Часник 300 грамів
  • Гострий перець 2 стручки
  • Солодкий перець (бажано різного кольору) 600 грамів
  • Олія рослинна рафінована 10-13 столових ложок

Приготування:

  1. Баклажани вимити, обсушити, відріжте плодоніжки й наріжте у вигляді невеликих кубиків. Потім складіть в миску, засипте сіллю, додайте оцтову есенцію, перемішайте і залиште на 5-7 годин маринуватися. Протягом цього часу періодично перемішуйте овочі.
  2. Часник розділіть на зубчики, почистьте від лушпиння і дрібно порубайте або пропустіть через часниковий прес.
  3. Солодкий перець звільніть від насіння з плодоніжками, сполосніть холодною водою, обсушити, розрізати вздовж на 2-4 частини (залежно від розміру стручків) і наріжте у вигляді тонких смужок.
  4. Гострий перець вимити, обсушити й подрібнити. Видаляти чи не видаляти насіння зі стручків — ваше рішення, з насінням лечо буде гостріше.
  5. У просторім посуді змішайте мариновані баклажани (за бажанням можете маринад злити, додавши еквівалентну кількість рослинної олії) з солодким і гострим перцем, додавши часник. Все ретельно перемішайте.
  6. Банки, призначені для заготівлі, стерилізують в духовці або будь-яким зручним вам способом, кришки ошпарте окропом і обсушити.
  7. Розкладіть овочі в сухі стерильні банки й поставте в каструлю з щільною тканиною на дні, в яку налита гаряча вода для стерилізації. Стерилізують банки 500-600 мл – 35-40 хвилин після того, як в каструлі на слабкому вогні закипить вода.
  8. Потім вийміть банки, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження. Баклажани гострі мариновані зберігайте в темному прохолодному приміщенні.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close