БаклажаниКонсервація

Баклажани з перцем чилі й часником

Коли на грядках підростають баклажани, масово з’являючись у продажу на ринках і в магазинах, не лінуйтеся. Пора робити з них зимові заготівлі. Рецепт баклажанів з перцем чилі й часником в оливковій олії допоможе вам в цій потрібній і приємній справі.

Баклажани, заготовлені за цим рецептом, мають гострий пікантний смак. Вони стануть в пригоді вам взимку для бутербродів, різних закусок, як гарнір з м’ясом, на додаток до гарніру або як самостійна страва. Перець чилі для заливки можна взяти свіжий або маринований будь-яким способом, наприклад в рослинній олії.

Інгредієнти:

  • Баклажани 3 штуки
  • Перець чилі, свіжий або маринований ½ на банку 330 мілілітрів

Для заливки:

  • Олія оливкова першого віджиму ¾ склянки
  • Сіль ¼ чайної ложки
  • Лимонна кислота ¼ чайної ложки
  • Часник 5-6 зубчиків

Приготування:

  1. Баклажани вимити, обсушити паперовими рушниками й наріжте тонкими скибочками, приблизно 2-3 мм завтовшки. Для цієї процедури вам знадобиться кухонна овочерізка.
  2. Нарізані скибочки підсмажте на сухій сковороді, щоб позбавити їх зайвої вологи. Відмінною помічницею в цій справі буде сковорода гриль-барбекю.
  3. Часник почистьте від лушпиння і пропустіть через часниковий прес. Для заливки всипте в оливкову олію сіль, лимонну кислоту, роздавлений часник і ретельно перемішайте.
  4. Вимийте банки невеликого розміру і стерилізуйте їх зручним для вас способом — над парою, в духовці, мікрохвильовій печі. Кришки прокип’ятити й обсушити.
  5. На дно сухих стерильних баночок укладіть шматочок перцю чилі й заповніть до верху підсмаженими скибочками баклажанів, чергуючи їх з заливкою, щоб кожна скибочка просочилась нею рівномірно. Заливку використовуйте в холодному вигляді, без теплової обробки олії.
  6. З вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно дві баночки баклажанів місткістю 330 мілілітрів. Щільно закупорте баночки або закрутіть гвинтовими кришками.
  7. Стерилізувати заготівлю не потрібно, а значить і перевертати догори дном банки нема потреби. Приберіть банки на зберігання в прохолодне місце — холодильник або льох. Але навіть у звичайній затемненій коморі вони можуть стояти досить довго без втрати смакових якостей, адже оливкова олія і часник — відмінні консерванти.
  8. Баклажани з перцем чилі й часником в оливковій олії використовуйте взимку як закуску, на гарнір, на бутерброди й на додаток до м’ясних страв.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close