Баклажани по-татарськи на зиму

Наші предки зі Сходу здавна знали користь баклажанів і називали синенькі «овочами довголіття». У них містяться солі калію, які доброчинно впливають на діяльність серця.
Одним зі швидких і невигадливих варіантів заготівлі даного овоча на зиму є рецепт «баклажанів по-татарськи»! Такий варіант приготування дуже хороший як знахідка до вечері, як гарнір до основної страви, так і як закуска до столу на свято.
Інгредієнти:
- Баклажани сині 1 кілограм
- Вода 125 мілілітрів
- Олія соняшникова нерафінована 250 мілілітрів
- Перець солодкий 750 грамів
- Помідори 1,5 кілограми
- Цукор 125 грамів
- Сіль 1 столова ложка
- Оцет столовий 125 мілілітрів
- Часник 2 головки
Приготування:
- Підготуємо інгредієнти за списком: баклажани, помідори, перець, воду, олію, цукор, сіль, оцет, часник. Вимиємо і висушимо овочі.
- Нарізаємо помідори (1,5 кг) спочатку на половинки, потім кожну на невеликі півкільця. Нарізані томати викладаємо в каструлю, додаємо 1 столову ложку солі, 125 грамів цукру, 250 мілілітрів олії, 125 мілілітрів води. Щоб томати дали сік, акуратно перемішуємо і ненадовго залишаємо каструлю.
- Тим часом нарізаємо болгарський перець 750 грамів і баклажани 1 кг невеликими шматочками, часник 2 головки пропускаємо через часникодавку або м’ясорубку. Всі інгредієнти змішуємо і ставимо на невеликий вогонь, проварюємо 30-40 хвилин, до готовності овочів.
- Лечо, час від часу, потрібно помішувати й не давати йому сильно кипіти, регулюючи вогонь. На останньому кроці влити 125 мілілітрів оцту в заготівлю, проварити ще пару хвилин і зняти з вогню.
- Ставимо банки стерилізувати будь-яким зручним способом, кришки до них заливаємо окропом на 10 хвилин. Розкладаємо баклажани з томатами по банках. Закриваємо або закручуємо банки кришками.
Смачного!