БаклажаниКонсервація

Баклажани по-татарськи на зиму

Наші предки зі Сходу здавна знали користь баклажанів і називали синенькі «овочами довголіття». У них містяться солі калію, які доброчинно впливають на діяльність серця.

Одним зі швидких і невигадливих варіантів заготівлі даного овоча на зиму є рецепт «баклажанів по-татарськи»! Такий варіант приготування дуже хороший як знахідка до вечері, як гарнір до основної страви, так і як закуска до столу на свято.

Інгредієнти:

  • Баклажани сині 1 кілограм
  • Вода 125 мілілітрів
  • Олія соняшникова нерафінована 250 мілілітрів
  • Перець солодкий 750 грамів
  • Помідори 1,5 кілограми
  • Цукор 125 грамів
  • Сіль 1 столова ложка
  • Оцет столовий 125 мілілітрів
  • Часник 2 головки

Приготування:

  1. Підготуємо інгредієнти за списком: баклажани, помідори, перець, воду, олію, цукор, сіль, оцет, часник. Вимиємо і висушимо овочі.
  2. Нарізаємо помідори (1,5 кг) спочатку на половинки, потім кожну на невеликі півкільця. Нарізані томати викладаємо в каструлю, додаємо 1 столову ложку солі, 125 грамів цукру, 250 мілілітрів олії, 125 мілілітрів води. Щоб томати дали сік, акуратно перемішуємо і ненадовго залишаємо каструлю.
  3. Тим часом нарізаємо болгарський перець 750 грамів і баклажани 1 кг невеликими шматочками, часник 2 головки пропускаємо через часникодавку або м’ясорубку. Всі інгредієнти змішуємо і ставимо на невеликий вогонь, проварюємо 30-40 хвилин, до готовності овочів.
  4. Лечо, час від часу, потрібно помішувати й не давати йому сильно кипіти, регулюючи вогонь. На останньому кроці влити 125 мілілітрів оцту в заготівлю, проварити ще пару хвилин і зняти з вогню.
  5. Ставимо банки стерилізувати будь-яким зручним способом, кришки до них заливаємо окропом на 10 хвилин. Розкладаємо баклажани з томатами по банках. Закриваємо або закручуємо банки кришками.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close