БаклажаниКонсервація

Баклажани на зиму по-грузинськи

В осінній сезон врожаю баклажанів не забудьте зробити зимові заготівлі з цих смачних і апетитних овочів. Варіантів таких заготівель з баклажанів відомо чимало. Зверніть увагу на простий рецепт відмінної закуски — баклажанів по-грузинськи на зиму, які в холодну пору внесуть істотну різноманітність у ваше домашнє меню.

Баклажани по-грузинськи — одна з найбільш популярних заготівель. Процес консервації її досить легкий. Він полягає у використанні способу стерилізації підсмажених кружечків баклажан в пікантній часниково-перцевій заправці. Майте на увазі, що закуска виходить досить гострою. Регулюйте гостроту зменшенням (або збільшенням) кількості перцю чилі та часнику.

Інгредієнти:

  • Баклажани 1,8 кілограма
  • Часник 3 головки (великі)
  • Перець чилі гострий 1 стручок середнього розміру
  • Солодкий перець (краще червоний) 2-3 штуки
  • Рослинна олія (краще рафінована) 100-150 мілілітрів
  • Оцет 9% 4 столові ложки
  • Цукор 2,5 столові ложки
  • Сіль (без добавок) 2,5 столових ложок

Приготування:

  1. Баклажани вимийте, обріжте кінчики й наріжте кружальцями завтовшки 1,5 см. Складіть в миску, засипте 2 столовими ложками солі, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
  2. Часник очистіть від лушпиння. Обидва види перцю очистіть від насіння і наріжте великими шматками. Втім, якщо бажаєте мати гострішу заготівлю, насіння з гіркого перцю можете не виймати.
  3. Обидва види перцю і часник пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері до однорідної маси. Складіть мелену масу в каструлю, додайте оцет і цукор, поставте на вогонь і доведіть до слабкого кипіння. Зніміть з вогню.
  4. Баклажани, які пустили сік, промийте в холодній проточній воді й відіжміть. У сковороді розігрійте олію й обсмажте гуртки баклажанів до золотистого кольору.
  5. Банки місткістю 500 мл вимийте і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Підсмажені гуртки баклажанів занурюйте в мелену овочеву масу і щільно укладайте в стерильні банки.
  6. На дно великої широкої каструлі застеліть щільну тканину, встановіть на неї заповнені банки, накрийте кришками.
  7. Залийте водою (теплою або гарячою) на ¾ висоти банок, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і стерилізуйте при слабкому кипінні 15 хвилин.
  8. Дістаньте банки з баклажанами по-грузинськи з каструлі, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження. Грузинська закуска з баклажанів на зиму готова!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close