Зрази з сирно-яєчною начинкою, запечені в духовці

М’ясні зрази — це майже звичайні котлети, але з додаванням начинки. Начинку можна використовувати різну, таким чином урізноманітнити смакові поєднання і перетворити звичайне блюдо в кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
Для котлет:
- Фарш свинячо-яловичий 700 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука (45 грамів)
- Часник 2 зубчики (20 грамів)
- Хліб білий 2 скибочки (40 грамів)
- Молоко 50 мілілітрів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія рослинна для обсмажування
Для начинки:
- Яйця 2 штуки
- Сир твердий 80 грамів
- Часник 2 зубчики (20 грамів)
- Масло вершкове 50 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Для кляру:
- Яйця 2 штуки
- Сметана 3 столові ложки (80 мілілітрів)
- Молоко 100 мілілітрів
- Борошно 100-120 грамів
- Сіль 1/3 чайної ложки
Приготування:
- Якщо у вас не фарш, а шматок м’яса, тоді його треба промити й обсушити паперовим рушником. Далі за допомогою блендера або м’ясорубки подрібнити м’ясо разом з очищеною цибулею і часником.
- Цибулю і часник очищаємо і натираємо на дрібній тертці.
- Хліб замочуємо в молоці. Після того як хліб розбухне, віджимаємо його від молока.
- У фарш додаємо подрібнену цибулю і часник, а також віджатий від молока хліб. Солимо і перчимо.
- Ретельно перемішуємо фарш і відбиваємо його.
- Готуємо начинку. Яйця варимо в підсоленій воді на круто (8 хвилин після закипання води). Охолоджуємо в холодній воді, очищаємо. Яйця і сир натираємо на дрібній тертці.
- У глибокому посуді з’єднуємо подрібнені яйця і сир. Часник пропускаємо через прес і додаємо в начинку.
- Вершкове масло розігріваємо в мікрохвильовці 30 секунд і додаємо до начинки. Начинку ретельно перемішуємо.
- З фаршу формуємо кульку, а потім розплющуємо в невеликий коржик. У центр коржа кладемо 1 чайну ложку начинки. З’єднуємо краї коржа, формуючи довгасту котлету з начинкою.
- Таким чином формуємо зрази з усього фаршу і начинки.
- Готуємо кляр. В молоко додаємо яйця і сіль.
- Додаємо сметану.
- Перемішуємо і додаємо борошно (50-60 грамів).
- Ретельно перемішуємо кляр.
- У борошні, яке залишилася (50-60 грамів), обвалюють зрази. Потім викладаємо зрази в кляр і мочаємо з усіх боків.
- Включаємо духовку для розігрівання до 200 градусів.
- Прогріваємо на добре розігрітій сковороді рослинну олію. Обсмажуємо зрази з двох сторін до золотистого кольору.
- Перекладаємо обсмажені зрази у жаростійку форму і запікаємо при температурі 200 градусів 20-30 хвилин (до готовності).
- М’ясні зрази з сирно-яєчною начинкою готові!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з рису і консервованої риби