Сирна запіканка з крохмалем в духовці

Рум’яна сирна запіканка – це і смачно, і корисно!
Запіканку можна подати зі сметаною, варенням, джемом або ягідним, фруктовим йогуртом, вона смачна разом з ароматним чаєм або кавою, какао.
Інгредієнти:
- Сир 300 грамів
- Сметана 80 мілілітрів
- Яйця 2 штуки
- Крохмаль 4 столові ложки
- Ізюм 60 грамів
- Цукор 80 грамів
- Сіль за смаком
- Вершкове масло 30 грамів
Приготування:
- Підготувати необхідні продукти. Сир обов’язково спробувати перед покупкою, щоб він не був кислим або гірким. Всі молочні продукти можна використовувати будь-якої жирності.
- Пересипати сир в глибоку ємність і ретельно прим’яти виделкою або подрібнити руками. За бажанням – можна протерти його через сито, якщо блюдо створюється для дітей, які не люблять сир ні в якому його прояві.
- Всипати цукор, сіль, влити сметану будь-якої жирності і ретельно перемішати, щоб утворилася однорідна маса. Замінити цукор в рецепті можна будь-яким сортом меду – його знадобиться близько 3-4 столових ложок, але такий солодкий продукт не додається в тісто, а подається з нарізаною і остиглою стравою. Мед не піддається термічній обробці, так як при ній цей інгредієнт втрачає свої корисні властивості.
- Додати родзинки. За бажанням сухофрукти можна заздалегідь запарити в окропі на 20 хвилин, потім просушити паперовими рушниками, проте сухі родзинки “втягують” в себе при запіканні вологу, завдяки чому запіканка вийде пишною і буде тримати свою форму. Ретельно перемішати. Можна додати в масу апельсинову або лимонну цедру, цитрусовий сік, ванільний ароматизатор.
- Вбити курячі яйця і ще раз перемішати, щоб вони рівномірно розійшлися по всій сирній масі. Замість них можна використовувати перепелині яйця або качині, головне – у відповідній пропорції.
Всипати крохмаль: кукурудзяний або картопляний, різниці в цих сипучих інгредієнтах практично немає. Ретельно розмішуйте отримане тісто. - Змастити форму для запікання розтопленим вершковим маслом і вилити в неї сирне тісто, акуратно лопаткою розподілити. Помістити в розігріту духову шафу до 180 С і випікати запіканку приблизно 20-25 хвилин.
- Стежити за поверхнею страви при запіканні. Якщо воно покриється золотистою скоринкою, проткнути збоку дерев’яною шпажкою. При сухій шпазі ваше блюдо повністю готове. Вимкнути нагрів і залишити в духовці при закритих дверцятах на 10 хвилин, щоб запіканка не опала від різниці температур при вийманні.
- Після цього витягти форму з духовки, запіканку з форми і нарізати порційними шматочками. Подати з ароматним завареним чаєм, не забувши про скибочку лимона.
Сирна запіканка з крохмалем в духовці створюється буквально за півгодини, тому ви з легкістю можете порадувати таким рум’яним і ароматним блюдом своїх рідних на сніданок, якщо прокинетеся на 30 хвилин раніше них.
Смачного!