Запіканка з цвітної капусти з солодким перцем і цибулею

Запіканка з цвітної капусти з овочами відмінно підійде для легкої вечері — вона ароматна, смачна і ситна. Запіканка виходить дуже соковитою завдяки великій кількості овочів. Спробуйте приготувати.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста (заморожена) 500 грамів
- Яйця 3 штуки
- Молоко 30 мілілітрів
- Борошно 2 столові ложки
- Перець болгарський 170 грамів
- Цибуля ріпчаста 100 грамів
- Часник 1-2 зубчики
- Лимон (сік) 1 скибочка
- Олія рослинна 20 мілілітрів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля зелена 3-4 пера
- Кріп 2-3 гілочки
Приготування:
- Капусту ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою на 10-15 хвилин.
- У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо і видавлюємо сік лимона.
- Відварюємо капусту 5-7 хвилин, потім відкидаємо на друшляк. Даємо охолонути.
- Очищаємо цибулю і нарізаємо її кубиками.
- Очищаємо болгарський перець і нарізаємо кубиками.
- У сковороді на рослинній олії обсмажуємо цибулю 2 хвилини.
- Додаємо перець і обсмажуємо ще 2 хвилини.
- Часник очищаємо і дрібно рубаємо.
- Подрібнюємо зелень.
- У миску розбиваємо яйця, всипаємо борошно і вливаємо молоко. Солимо і перчимо.
- Збиваємо до однорідності.
- Капусту подрібнюємо в блендері або тремо на тертці. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
- У яєчну масу кладемо капусту, обсмажені овочі, зелень і часник.
- Ретельно перемішуємо.
- Форму змащуємо олією.
- Рівномірно викладаємо підготовлену масу. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
- Готовій запіканці даємо охолонути.
- Запіканка з цвітної капусти з овочами готова.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Картопля, запечена з шинкою і печерицями