Другі стравиЗапіканки

Запіканка з цвітної капусти і бекону

Вельми апетитне блюдо вийде на обід або вечерю, якщо в ньому поєднувати цвітну капусту, ніжні вершки й вершковий плавлений сир. А копчений бекон надає цій ніжній запіканці легкий аромат димку. Від такого з’єднання продуктів блюдо стає ще багатшим і цікавішим. Запіканку з цвітної капусти й бекону точно варто спробувати!

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна 750 грамів
  • Сир плавлений (вершковий) 150 грамів
  • Яйця (великі) 3 штуки
  • Вершки (жирністю 10-15%) 220 мілілітрів
  • Бекон або грудинка копчена 160 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік свіжий (для прикраси, за бажанням) пару гілочок
  • Масло вершкове (для змащування форми) 15 грамів

Приготування:

  1. Цвітну капусту промиваємо і розбираємо на суцвіття середнього розміру.
  2. Капусту кладемо в киплячу підсолену воду і відварюємо 5-7 хвилин, до готовності.
  3. Капусту дістаємо шумівкою й обсушуємо паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину.
  4. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо суцвіття відвареної капусти в форму рівним шаром. Потрібно намагатися, щоб суцвіття лежали щільно один до одного.
  5. Розігріваємо духовку до 180-190 градусів.
  6. Плавлений сир нарізаємо середніми шматочками.
  7. До сиру додаємо яйця, сіль і перець.
  8. У блендері все подрібнюємо до однорідності.
  9. Додаємо в блендер вершки.
  10. Все знову перемішуємо в блендері до однорідності.
  11. Бекон або грудинку нарізаємо маленькими брусочками.
  12. Викладаємо бекон (грудинку) зверху на капусту.
  13. Заливаємо цвітну капусту вершково-сирним соусом.
  14. Готуємо запіканку в розігрітій до 180-190 градусів духовку на 30-40 хвилин.
  15. Коли вершково-сирна заливка загусне і схопиться, а бекон зверху підрум’яниться, виймаємо запіканку з духовки.
  16. Запіканка з цвітної капусти й бекону готова.
  17. Даємо страві трохи охолонути, потім розрізаємо на порційні шматочки, прикрашаємо базиліком і подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний коржик на кефірі (на сковороді)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close