Запіканка з рисом і куркою

У цій запіканці курячий папрікаш готується разом з гарніром. Болгарський перець – це не традиційна добавка, проте він багатий вітаміном C і надає страві природний солодкий присмак. Бурий рис просочується соусом, стаючи дуже насиченим і ситним, і при цьому не втрачає щільність.
Час: 1 година 50 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- Курячих стегон на кістці без шкіри 900 грамів
- Оливкової олії 1 чайна ложка
- Часнику 5 зубчиків, дрібно нарізати
- 2 великі цибулини, дрібно нарізати
- 2 великих червоних болгарських перців, дрібно нарізати
- Солодкої паприки 1 столова ложка
- Гострої паприки 1 чайна ложка
- Томатної пасти 2 столові ложки
- Курячого бульйону 2 стакани
- Замороженого готового бурого рису 3 стакани, розморозити
- Знежиреної сметани 6 столових ложок
- Нарізаної петрушки 2 столові ложки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ° С. Помістіть курку в скляну або керамічну касероль для випікання обсягом 3 літри, посипте сіллю і перцем. Запікайте 25-30 хвилин до готовності.
- Тим часом у великому сотейнику розігрійте масло на середньому вогні. Додайте часник, цибулю, болгарський перець і 1/4 чайну ложку солі. Готуйте, періодично помішуючи, близько 15 хвилин до м’якості овочів. Якщо суміш стане занадто сухою, додайте 1-2 столові ложки води.
- Вмішайте солодку і гостру паприку, готуйте 1 хвилину. Додайте томатну пасту і готуйте ще хвилину, помішуючи. Влийте курячий бульйон і 2 стакани води. Доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь, щоб суміш перебувала при слабкому кипінні. Готуйте близько 5 хвилин, поки вона не загусне.
- Перекладіть м’ясо на тарілку. Розподіліть рис на дні форми, зверху викладіть курку разом з жиром після запікання. Полийте все соусом. Запікайте 40 хвилин, поки запіканка не прогріється, злегка підрум’яниться зверху. Посипте нарізаною петрушкою і подавайте зі сметаною.
Смачного!