Другі стравиЗапіканки

Запіканка з рисом і куркою

У цій запіканці курячий папрікаш готується разом з гарніром. Болгарський перець – це не традиційна добавка, проте він багатий вітаміном C і надає страві природний солодкий присмак. Бурий рис просочується соусом, стаючи дуже насиченим і ситним, і при цьому не втрачає щільність.

Час: 1 година 50 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • Курячих стегон на кістці без шкіри 900 грамів
  • Оливкової олії 1 чайна ложка
  • Часнику 5 зубчиків, дрібно нарізати
  • 2 великі цибулини, дрібно нарізати
  • 2 великих червоних болгарських перців, дрібно нарізати
  • Солодкої паприки 1 столова ложка
  • Гострої паприки 1 чайна ложка
  • Томатної пасти 2 столові ложки
  • Курячого бульйону 2 стакани
  • Замороженого готового бурого рису 3 стакани, розморозити
  • Знежиреної сметани 6 столових ложок
  • Нарізаної петрушки 2 столові ложки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° С. Помістіть курку в скляну або керамічну касероль для випікання обсягом 3 літри, посипте сіллю і перцем. Запікайте 25-30 хвилин до готовності.
  2. Тим часом у великому сотейнику розігрійте масло на середньому вогні. Додайте часник, цибулю, болгарський перець і 1/4 чайну ложку солі. Готуйте, періодично помішуючи, близько 15 хвилин до м’якості овочів. Якщо суміш стане занадто сухою, додайте 1-2 столові ложки води.
  3. Вмішайте солодку і гостру паприку, готуйте 1 хвилину. Додайте томатну пасту і готуйте ще хвилину, помішуючи. Влийте курячий бульйон і 2 стакани води. Доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь, щоб суміш перебувала при слабкому кипінні. Готуйте близько 5 хвилин, поки вона не загусне.
  4. Перекладіть м’ясо на тарілку. Розподіліть рис на дні форми, зверху викладіть курку разом з жиром після запікання. Полийте все соусом. Запікайте 40 хвилин, поки запіканка не прогріється, злегка підрум’яниться зверху. Посипте нарізаною петрушкою і подавайте зі сметаною.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close