Другі стравиЗапіканки

Запіканка з макаронів з сиром, шпинатом і соусом

Ситна запіканка готується з відварних макаронів Пенне (італ. Penne – пір’я), ароматного томатного соусу і сирного  прошарку. Частина прошарку готується зі шпинатом, частина – без. Блюдо виходить цікавим і незвичним на смак, але вкрай апетитним. Для вечері на велику сім’ю або компанію така запіканка з макаронів підходить якнайкраще.

Інгредієнти:

  • Макарони з твердих сортів пшениці (пенне) 400 грамів
  • Шпинат свіжий 300 грамів
  • Олія рослинна 1-2 столові ложки
  • Часник 2-3 зубчики
  • Помідори 800 грамів
  • Сир 500 грамів
  • Сир моцарела 260 грамів
  • Сир пармезан (тертий) 50 грамів
  • Базилік зелений 15 грамів (2 гілочки)
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні продукти.
  2. Замість свіжого шпинату можна використовувати заморожений.
  3. Помідори – свіжі або у власному соку.
  4. Половину всього обсягу моцарели наріжте кубиками, половину натріть на крупній тертці.
  5. Вимийте помідори, на кожному зробіть хрестоподібний надріз.
  6. Залийте помідори окропом на 30-45 секунд і потім відкиньте на друшляк. Полийте помідори крижаною водою, зніміть шкірку.
  7. Очищену м’якуш помідорів наріжте дрібними шматочками.
  8. Часник очистьте і наріжте тонкими пластинками.
  9. На сковорідці розігрійте олію і викладіть туди нарізаний часник. Помішуючи, обсмажуйте 20 секунд на середньому вогні. Додайте в сковорідку нарізані помідори, одну гілочку свіжого базиліку, 1 чайну ложку солі і чорний мелений перець. Перемішайте і тушкуйте все разом 10 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи.
  10. У каструлі закип’ятити 3 літри води, всипте 1 столову ложку солі. У киплячу воду відправте макарони й варіть до напівготовності – 6-7 хвилин (читайте інструкцію на пакуванні, зазвичай макарони пенне варяться близько 12 хвилин). Відкиньте готові пенне на друшляк. Після того, як стече вода, поверніть макарони в каструлю.
  11. Зі сковорідки з томатним соусом витягніть гілочку базиліка. Додайте томатний соус в каструлю з пенне й акуратно перемішайте.
  12. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  13. Додайте в каструлю моцарелу, нарізану кубиками, перемішайте ще раз.
  14. Сир викладіть в чашу блендера, додайте натерті моцарелу і пармезан. Збийте все разом до отримання однорідної маси.
  15. Шпинат ретельно вимийте в великій кількості води. Зріжте стебла, а листочки шпинату дрібно наріжте.
  16. Половину сирної маси з’єднайте зі шпинатом. Перемішайте.
  17. У форму для запікання викладіть половину пенне з томатним соусом. Розрівняйте і злегка ущільніть.
  18. Зверху викладіть шар сирно-шпинатної маси. Розрівняйте.
  19. Зверху викладіть половину пенне з томатним соусом. Розрівняйте.
  20. Потім розподіліть залишок сирної маси.
  21. Поставте наповнену форму в розігріту духовку.
  22. Готуйте макаронну запіканку з помідорами, сиром і шпинатом при 180 градусах протягом 30-40 хвилин. Вимкніть духовку і дайте готовій запіканці постояти ще 10-15 хвилин.
  23. Подавайте запіканку з макаронів зі шпинатом, сиром і томатним соусом відразу після приготування.
  24. З гілочки базиліка, що залишилася зніміть листочки, дрібно наріжте їх і посипте готову запіканку безпосередньо перед подачею. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з гарбуза з м’ясним фаршем і помідорами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close