Другі стравиЗапіканки

Запіканка з м’ясом і кале “Страта”

Подібні запіканки характерні для американської кухні. Вважається, що в США такі рецепти стали популярні завдяки кулінарній книзі 1984 року. При готуванні хліб викладається шарами разом з начинкою, зверху все заливається яєчною сумішшю і залишається в холодильнику на годину або на ніч перед запіканням. Блюдо подається теплим. Апетитний аромат, а також смачна комбінація кале з м’ясом повинні сподобатися всій родині.

Автор рецепта – Ree Drummond – блогер, кулінарна письменниця, фотограф, телеведуча

Час: 9 год. 40 хв.
Складність: середня
Порцій: 12

Інгредієнти:

  • Молодих білих печериць 450 грамів, розрізаних навпіл
  • Оливкова олія для збризкування і смаження
  • Цільного молока 2 стакани
    Вершків жирністю 10% 1/2 стакана
  • Рубленого орегано 1/4 стакана
  • 12 великих яєць
  • М’ясних напівфабрикатів у вигляді котлет без панірування 1 кілограм
  • 1 великий пучок кале, порвіть листя на шматки
  • Вершкове масло для змазування місткості
  • 1 хрусткий французький багет або чіабата, наріжте кубиками
  • Тертого сиру 2,5 стакана

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 ° С. Покладіть гриби на деко, збризніть оливковою олією, посипте сіллю і перцем. Запікайте до золотистого кольору (15-20 хвилин). Відставте на час.
  2. Змішайте молоко, вершки, орегано, яйця, трохи солі і перцю у великій мисці.
  3. Поставте велику сковороду на середній вогонь і викладіть на неї котлети. Смажте до золотисто-коричневого кольору (4-5 хвилин з кожного боку). Зачекайте, поки котлети охолонуть, а потім наріжте їх кубиками.
  4. У цій же сковороді на середньому вогні розігрійте трохи оливкової олії. Додайте кале, і смажте, поки вона злегка не прив’яне (2 хвилини). Трохи змастіть місткість для запікання вершковим маслом.
  5. Викладіть шари з половини хліба, капусти, грибів, м’яса та сиру в підготовлену форму. Повторіть з 1/2 частиною інгредієнтів, що залишились. Верхній шар повинен бути з сиру. Повільно вилийте зверху суміш з яйцями. Накрийте харчовою плівкою і поставте на ніч у холодильник. За 20 або 30 хвилин до випікання дістаньте форму з холодильника.
  6. Розігрійте духовку до 180 ° С. Замініть харчову плівку алюмінієвою фольгою. Випікайте протягом 30-40 хвилин. Потім зніміть фольгу і продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин, поки верх не стане золотисто-коричневим і злегка хрустким (уважно стежте, щоб запіканка не пригоріла).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Овочеве рагу в хлібі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close