Другі стравиЗапіканки

Запіканка з лаваша з капустою, грибами і морквою

Смачну і ситну запіканку можна приготувати зі звичайного тонкого лаваша. Тісто не потрібно замішувати, а значить економиться ваш час. Для начинки використовуйте смажені гриби й тушковану капусту. Вийде смачна і поживна страва для всієї родини. Виглядає запіканка досить оригінально й апетитно.

Інгредієнти:

  • Лаваш (тонкий) 150 грамів
  • Капуста білокачанна 350-400 грамів
  • Печериці 150 грамів
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Морква 1 штука
  • Молоко 200 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Сметана 80 грамів
  • Олія рослинна 2-3 столові ложки + для підготовки форми
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. Цибулю і моркву очистьте і промийте. Гриби витріть вологим кухонним рушником.
  2. Приготуйте начинку. Для цього гриби й одну очищену цибулину наріжте середніми кубиками.
  3. У сковороді розігрійте 1 столову ложку рослинної олії, викладіть гриби з цибулею й обсмажуйте на невеликому вогні 5-6 хвилин, до рум’яності. Посоліть і перемішайте. Перекладіть гриби й цибулю в окремий посуд.
  4. Капусту звільніть від верхнього листя.
  5. Нашинкуйте капусту тонкими смужками.
  6. Натріть на середній терці моркву і наріжте невеликими кубиками цибулю.
  7. На олії пасеруйте морквину з цибулею 1-2 хвилини, до м’якості.
  8. Додайте в сковороду нашатковану капусту.
  9. Обсмажуйте капусту 5-6 хвилин, до м’якості. Трохи посоліть.
  10. Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
  11. Всипте смажену цибулю і гриби до капусти.
  12. Перемішайте компоненти, тушкуйте все разом ще 3-4 хвилини (можете прикрити сковороду кришкою).
  13. Додайте чорний перець на смак. Начинка готова, остудіть її.
  14. Приготуйте заливку. Для цього з’єднаєте в мисці молоко, яйця і сметану.
  15. Посоліть і перемішайте заливку.
  16. На край лаваша викладіть всю капустяно-грибну начинку.
  17. Поверніть лаваш рулетом.
  18. Наріжте рулет шматочками шириною приблизно 3-4 см.
  19. Форму для запікання вистелити фольгою і змастіть олією.
  20. Викладіть шматочки лаваша в форму, розміщуючи їх зрізом у напрямку верх-низ.
  21. Залийте лаваш молочно-яєчною заливкою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин, поки не підрум’яниться.
  22. Запіканка з лаваша з капустою, грибами й морквою готова. Дайте їй трохи охолонути.
  23. Потім акуратно витягніть запіканку з форми, викладіть на тарілку і подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста, запечена з грибами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close