Запіканка з лаваша з капустою, грибами і морквою

Смачну і ситну запіканку можна приготувати зі звичайного тонкого лаваша. Тісто не потрібно замішувати, а значить економиться ваш час. Для начинки використовуйте смажені гриби й тушковану капусту. Вийде смачна і поживна страва для всієї родини. Виглядає запіканка досить оригінально й апетитно.
Інгредієнти:
- Лаваш (тонкий) 150 грамів
- Капуста білокачанна 350-400 грамів
- Печериці 150 грамів
- Цибуля ріпчаста 2 штуки
- Морква 1 штука
- Молоко 200 мілілітрів
- Яйця 2 штуки
- Сметана 80 грамів
- Олія рослинна 2-3 столові ложки + для підготовки форми
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
Приготування:
- Цибулю і моркву очистьте і промийте. Гриби витріть вологим кухонним рушником.
- Приготуйте начинку. Для цього гриби й одну очищену цибулину наріжте середніми кубиками.
- У сковороді розігрійте 1 столову ложку рослинної олії, викладіть гриби з цибулею й обсмажуйте на невеликому вогні 5-6 хвилин, до рум’яності. Посоліть і перемішайте. Перекладіть гриби й цибулю в окремий посуд.
- Капусту звільніть від верхнього листя.
- Нашинкуйте капусту тонкими смужками.
- Натріть на середній терці моркву і наріжте невеликими кубиками цибулю.
- На олії пасеруйте морквину з цибулею 1-2 хвилини, до м’якості.
- Додайте в сковороду нашатковану капусту.
- Обсмажуйте капусту 5-6 хвилин, до м’якості. Трохи посоліть.
- Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Всипте смажену цибулю і гриби до капусти.
- Перемішайте компоненти, тушкуйте все разом ще 3-4 хвилини (можете прикрити сковороду кришкою).
- Додайте чорний перець на смак. Начинка готова, остудіть її.
- Приготуйте заливку. Для цього з’єднаєте в мисці молоко, яйця і сметану.
- Посоліть і перемішайте заливку.
- На край лаваша викладіть всю капустяно-грибну начинку.
- Поверніть лаваш рулетом.
- Наріжте рулет шматочками шириною приблизно 3-4 см.
- Форму для запікання вистелити фольгою і змастіть олією.
- Викладіть шматочки лаваша в форму, розміщуючи їх зрізом у напрямку верх-низ.
- Залийте лаваш молочно-яєчною заливкою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин, поки не підрум’яниться.
- Запіканка з лаваша з капустою, грибами й морквою готова. Дайте їй трохи охолонути.
- Потім акуратно витягніть запіканку з форми, викладіть на тарілку і подавайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста, запечена з грибами