Ароматна і дуже смачна страва на кожен день, яка легко готується. Курячий фарш і картопля роблять запіканку поживною. А болгарський перець і помідори надають страві соковитість і приємний смак. Інгредієнти: Фарш курячий (філейний) 500 грамівКартопля 400 грамів (5 штук)Помідори (дрібні) 250 грамів (4 штуки)Перець болгарський червоний 150 грамів (2 штуки)Цибуля ріпчаста 80 грамів (1 штука)Сир твердий 60 грамівСметана 4 столові ложкиПаприка мелена 0,5 чайної ложкиСіль на смакПерець чорний мелений на смакОлія рослинна (для змащування форми) 1 столова ложка Приготування: Включити духовку, нехай розігрівається до температури 180 градусів.Картоплю очистити. Картоплю, солодкий перець і помідори промити.Ріпчасту цибулю очистити, промити й нарізати невеликими кубиками.Курячий фарш викласти в глибоку миску, додати цибулю.Туди ж всипати мелену паприку, сіль і мелений перець на смак.Ретельно перемішати фарш з цибулею і спеціями.У помідорів видалити місце зростання плодоніжки, нарізати м'якуш кружальцями.Солодкий перець очистити від насіння, плодоніжки й видалити внутрішні перегородки. Нарізати перець невеликими смужками.Картоплю натерти на середній тертці й викласти в окрему миску.Приправити картоплю сіллю і меленим перцем, перемішати.Форму для запікання змастити олією. Викласти в форму першим шаром фарш.Поверх фаршу викласти кружечки помідорів.Далі викласти солодкий перець.Поверх перцю викласти картоплю.Змастити шар картоплі сметаною.Твердий сир натерти на дрібній тертці й посипати зверху майбутню запіканку. Закрити форму фольгою (або накрити термостійкою кришкою) і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 30 хвилин.Через деякий час дістати форму з духовки й акуратно зняти фольгу. Потім відправити в духовку і запікати ще 15 хвилин, до готовності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).Запіканка з курячим фаршем, картоплею, помідорами й солодким перцем готова. Нарізати запіканку порційними шматочками й подавати до столу, можна зі сметаною. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляна запіканка з сосисками і сиром