Запіканка з курячим фаршем, картоплею, помідорами і перцем

Ароматна і дуже смачна страва на кожен день, яка легко готується. Курячий фарш і картопля роблять запіканку поживною. А болгарський перець і помідори надають страві соковитість і приємний смак.
Інгредієнти:
- Фарш курячий (філейний) 500 грамів
- Картопля 400 грамів (5 штук)
- Помідори (дрібні) 250 грамів (4 штуки)
- Перець болгарський червоний 150 грамів (2 штуки)
- Цибуля ріпчаста 80 грамів (1 штука)
- Сир твердий 60 грамів
- Сметана 4 столові ложки
- Паприка мелена 0,5 чайної ложки
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Олія рослинна (для змащування форми) 1 столова ложка
Приготування:
- Включити духовку, нехай розігрівається до температури 180 градусів.
- Картоплю очистити. Картоплю, солодкий перець і помідори промити.
- Ріпчасту цибулю очистити, промити й нарізати невеликими кубиками.
- Курячий фарш викласти в глибоку миску, додати цибулю.
- Туди ж всипати мелену паприку, сіль і мелений перець на смак.
- Ретельно перемішати фарш з цибулею і спеціями.
- У помідорів видалити місце зростання плодоніжки, нарізати м’якуш кружальцями.
- Солодкий перець очистити від насіння, плодоніжки й видалити внутрішні перегородки. Нарізати перець невеликими смужками.
- Картоплю натерти на середній тертці й викласти в окрему миску.
- Приправити картоплю сіллю і меленим перцем, перемішати.
- Форму для запікання змастити олією. Викласти в форму першим шаром фарш.
- Поверх фаршу викласти кружечки помідорів.
- Далі викласти солодкий перець.
- Поверх перцю викласти картоплю.
- Змастити шар картоплі сметаною.
- Твердий сир натерти на дрібній тертці й посипати зверху майбутню запіканку. Закрити форму фольгою (або накрити термостійкою кришкою) і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 30 хвилин.
- Через деякий час дістати форму з духовки й акуратно зняти фольгу. Потім відправити в духовку і запікати ще 15 хвилин, до готовності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
- Запіканка з курячим фаршем, картоплею, помідорами й солодким перцем готова. Нарізати запіканку порційними шматочками й подавати до столу, можна зі сметаною.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляна запіканка з сосисками і сиром