Другі стравиЗапіканки

Запіканка з курячим фаршем, картоплею, помідорами і перцем

Ароматна і дуже смачна страва на кожен день, яка легко готується. Курячий фарш і картопля роблять запіканку поживною. А болгарський перець і помідори надають страві соковитість і приємний смак.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий (філейний) 500 грамів
  • Картопля 400 грамів (5 штук)
  • Помідори (дрібні) 250 грамів (4 штуки)
  • Перець болгарський червоний 150 грамів (2 штуки)
  • Цибуля ріпчаста 80 грамів (1 штука)
  • Сир твердий 60 грамів
  • Сметана 4 столові ложки
  • Паприка мелена 0,5 чайної ложки
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Олія рослинна (для змащування форми) 1 столова ложка

Приготування:

  1. Включити духовку, нехай розігрівається до температури 180 градусів.
  2. Картоплю очистити. Картоплю, солодкий перець і помідори промити.
  3. Ріпчасту цибулю очистити, промити й нарізати невеликими кубиками.
  4. Курячий фарш викласти в глибоку миску, додати цибулю.
  5. Туди ж всипати мелену паприку, сіль і мелений перець на смак.
  6. Ретельно перемішати фарш з цибулею і спеціями.
  7. У помідорів видалити місце зростання плодоніжки, нарізати м’якуш кружальцями.
  8. Солодкий перець очистити від насіння, плодоніжки й видалити внутрішні перегородки. Нарізати перець невеликими смужками.
  9. Картоплю натерти на середній тертці й викласти в окрему миску.
  10. Приправити картоплю сіллю і меленим перцем, перемішати.
  11. Форму для запікання змастити олією. Викласти в форму першим шаром фарш.
  12. Поверх фаршу викласти кружечки помідорів.
  13. Далі викласти солодкий перець.
  14. Поверх перцю викласти картоплю.
  15. Змастити шар картоплі сметаною.
  16. Твердий сир натерти на дрібній тертці й посипати зверху майбутню запіканку. Закрити форму фольгою (або накрити термостійкою кришкою) і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 30 хвилин.
  17. Через деякий час дістати форму з духовки й акуратно зняти фольгу. Потім відправити в духовку і запікати ще 15 хвилин, до готовності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
  18. Запіканка з курячим фаршем, картоплею, помідорами й солодким перцем готова. Нарізати запіканку порційними шматочками й подавати до столу, можна зі сметаною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляна запіканка з сосисками і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close