Другі стравиЗапіканки

Запіканка з курячого філе з плавленим сиром

Запіканка з курячого філе — прекрасний варіант для обіду або вечері. Приготувати легко і швидко, а виходить дуже ситно і смачно. Досить рідке тісто з додаванням кефіру і яєць змішуємо з курячим філе і плавленим сиром, запікаємо — і все! Найніжніші скибочки курячого філе в рум’яному тісті — це причина повторювати цей рецепт знову і знову.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 700 грамів
  • Борошно 150 грамів
  • Кефір (жирністю 2,5%) 230 грамів
  • Сир плавлений 100 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Кунжут 1 столова ложка
  • Олія рослинна для змащування форми

Приготування:

  1. Для тіста в миску розбиваємо яйце, виливаємо кефір, всипаємо сіль і цукор.
  2. Добре перемішуємо віночком.
  3. Борошно з’єднуємо з розпушувачем і перемішуємо.
  4. Додаємо в рідкі інгредієнти борошняну суміш.
  5. Добре перемішуємо тісто, щоб не було грудочок.
  6. Вимиваємо куряче філе і нарізаємо невеликими кубиками розміром 2 см.
  7. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
  8. На великій тертці натираємо плавлений сирок.
  9. З’єднуємо тісто, куряче філе і сир. Перемішуємо.
  10. Форму змащуємо олією і рівномірно викладаємо масу.
  11. Посипаємо поверхню кунжутом. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуємо запіканку з курячого філе з плавленим сиром 40-45 хвилин.
  12. Готовій запіканці даємо трохи охолонути.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з цвітної капусти й бекону

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close