Запіканка з картопляного пюре з квашеною капустою

Картопляне пюре, квашена капуста і смажена цибуля – все це можна вже з’єднати та з’їсти, а можна викласти у форму шарами й запекти в духовці. Для чого ж витрачати на це час ?! Варто тільки поглянути на рум’яну скоринку, і всі питання відпадуть самі собою. Така картопляна запіканка з квашеною капустою і смаженою цибулею хороша і в піст, і для вегетаріанців, і як гарнір – універсальне блюдо.
Інгредієнти:
- Картопля 700 грамів
- Капуста квашена 400 грамів
- Цибуля ріпчаста 80 грамів
- Олія рослинна 60 мілілітрів (4 столові ложки)
- Чебрець сушений 0,5 чайної ложки
- Естрагон сушений 0,25 чайної ложки
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Зелень петрушки (для подачі) на смак
Приготування:
- Готуємо всі необхідні продукти.
- Прянощі можна використовувати будь-які на ваш смак. Я взяла сушені чебрець і естрагон.
- Картоплю і цибулю очищаємо.
- Картопляне пюре можна використовувати, що залишився після трапези.
- Якщо готового картопляного пюре немає, то приготувати його не складе труднощів.
- Картоплю розрізаємо на кілька частин, щоб вона швидше зварилася.
- Можна навіть відварити цілі очищені бульби картоплі, але часу знадобиться більше.
- Викладаємо картоплю в сотейник або каструлю.
- Заливаємо картоплю водою – вона повинна бути повністю покрита. Додаємо сіль.
- Ставимо місткість з картоплею на вогонь. Після закипання варимо картоплю 15-20 хвилин, до готовності.
- Поки вариться картопля, цибулю нарізаємо пір’ям.
- Розігріваємо в сковороді 15 мл рослинної олії й обсмажуємо цибулю на вогні нижче середнього, часто помішуючи, протягом 5 хвилин.
- З готової картоплі зливаємо воду. За допомогою товкача перетворюємо картоплю в однорідне пюре.
- Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів. Форму для запікання змащуємо 15 мл рослинної олії.
- На дно викладаємо половину картопляного пюре.
- Поверх картоплі розподіляємо цибулю.
- Квашену капусту віджимаємо руками від зайвого розсолу і відправляємо в форму. Розподіляємо.
- Посипаємо капусту сушеними травами (чебрець і естрагон).
- Зверху викладаємо картопляне пюре, що залишилось.
- Поливаємо рослинною олією.
- Форму відправляємо в духовку. Запікаємо картопляне пюре з квашеною капустою і смаженою цибулею 20 хвилин, до утворення рум’яної скоринки на поверхні.
- Готову запіканку з картопляного пюре з квашеною капустою і смаженою цибулею прикрашаємо свіжою зеленню.
- Можна почекати, поки запіканка повністю охолоне, і нарізати її акуратними порційними шматочками, але найсмачніше в теплому вигляді.
- Подаємо запіканку, доповнивши овочевим салатом або соліннями.
- А не в дні посту така запіканка відмінно підійде як гарнір до м’яса або птиці.
- Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з кабачками й сиром