Другі стравиЗапіканки

Запіканка з картопляного пюре з квашеною капустою

Картопляне пюре, квашена капуста і смажена цибуля – все це можна вже з’єднати та з’їсти, а можна викласти у форму шарами й запекти в духовці. Для чого ж витрачати на це час ?! Варто тільки поглянути на рум’яну скоринку, і всі питання відпадуть самі собою. Така картопляна запіканка з квашеною капустою і смаженою цибулею хороша і в піст, і для вегетаріанців, і як гарнір – універсальне блюдо.

Інгредієнти:

  • Картопля 700 грамів
  • Капуста квашена 400 грамів
  • Цибуля ріпчаста 80 грамів
  • Олія рослинна 60 мілілітрів (4 столові ложки)
  • Чебрець сушений 0,5 чайної ложки
  • Естрагон сушений 0,25 чайної ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Зелень петрушки (для подачі) на смак

Приготування:

  1. Готуємо всі необхідні продукти.
  2. Прянощі можна використовувати будь-які на ваш смак. Я взяла сушені чебрець і естрагон.
  3. Картоплю і цибулю очищаємо.
  4. Картопляне пюре можна використовувати, що залишився після трапези.
  5. Якщо готового картопляного пюре немає, то приготувати його не складе труднощів.
  6. Картоплю розрізаємо на кілька частин, щоб вона швидше зварилася.
  7. Можна навіть відварити цілі очищені бульби картоплі, але часу знадобиться більше.
  8. Викладаємо картоплю в сотейник або каструлю.
  9. Заливаємо картоплю водою – вона повинна бути повністю покрита. Додаємо сіль.
  10. Ставимо місткість з картоплею на вогонь. Після закипання варимо картоплю 15-20 хвилин, до готовності.
  11. Поки вариться картопля, цибулю нарізаємо пір’ям.
  12. Розігріваємо в сковороді 15 мл рослинної олії й обсмажуємо цибулю на вогні нижче середнього, часто помішуючи, протягом 5 хвилин.
  13. З готової картоплі зливаємо воду. За допомогою товкача перетворюємо картоплю в однорідне пюре.
  14. Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів. Форму для запікання змащуємо 15 мл рослинної олії.
  15. На дно викладаємо половину картопляного пюре.
  16. Поверх картоплі розподіляємо цибулю.
  17. Квашену капусту віджимаємо руками від зайвого розсолу і відправляємо в форму. Розподіляємо.
  18. Посипаємо капусту сушеними травами (чебрець і естрагон).
  19. Зверху викладаємо картопляне пюре, що залишилось. 
  20. Поливаємо рослинною олією.
  21. Форму відправляємо в духовку. Запікаємо картопляне пюре з квашеною капустою і смаженою цибулею 20 хвилин, до утворення рум’яної скоринки на поверхні.
  22. Готову запіканку з картопляного пюре з квашеною капустою і смаженою цибулею прикрашаємо свіжою зеленню.
  23. Можна почекати, поки запіканка повністю охолоне, і нарізати її акуратними порційними шматочками, але найсмачніше в теплому вигляді.
  24. Подаємо запіканку, доповнивши овочевим салатом або соліннями.
  25. А не в дні посту така запіканка відмінно підійде як гарнір до м’яса або птиці. 
  1. Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з кабачками й сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close