Другі стравиЗапіканки

Запіканка з кабачків з сиром

Простий рецепт кабачкової запіканки з овочами. Основа запіканки: яйця, сметана і сир. Запіканка з кабачків з сиром — страва швидка, ситна і дуже проста. Можна варіювати складові за своїм смаком і бажанням. Незмінними залишаються тільки кабачки і яйця. Сметану або кефір можна замінити молоком. А помідори додала, щоб трохи додати фарби страві.

Інгредієнти:

  • Кабачок 1-2 штуки
  • Сир твердий 120 грамів
  • Сметана 5 – 6 столових ложок
  • Часник 3 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Помідори черрі 3 штуки
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Кріп за смаком

Приготування:

  1. Для приготування страви нам знадобляться продукти, зазначені в списку. Обов’язкова умова цієї запіканки, кабачки повинні бути молодими без великих зерен. Чим молодший кабачок, тим смачніше запіканка, обов’язковий і сир. А ось сметану можна замінити кефіром, або молоком.
  2. Блюдо для запіканки змащуємо олією. Кабачок тонко нарізаємо і викладаємо навхрест. Посипаємо рубаним часником.
  3. Сир натираємо на тертці.
  4. Сметану бажано брати жирнішу, з нею смачніше. Для більш дієтичного варіанту, використовуйте кефір.
  5. Готуємо заливку. У сметану додаємо сир і дрібно нарізану зелень кропу. Перемішуємо.
  6. Кабачки змащуємо заливкою, а зверху викладаємо четвертинки помідорів чері, але це не обов’язково. Запікаємо в прогрітій до 200 ℃ духовці 30 хвилин. Готовність пробуємо зубочисткою. Якщо кабачки придбали потрібну вам ступінь готовності вимикайте духовку. Запіканка готова!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мусака з баклажанами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close