Запіканка з кабачками, броколі і цвітною капустою

Овочева запіканка з сиром за цим рецептом виходить соковитою, яскравою, апетитною – справжнє овочеве буйство на тарілці! Відмінне поєднання овочів в ніжному яєчно-молочному тісті під рум’яною сирною скоринкою – таке блюдо, напевно, сподобається всій родині.
Інгредієнти:
- Броколі 300 грамів
- Цвітна капуста 450 грамів
- Кабачки 700 грамів
- Перець болгарський 330 грамів
- Цибуля ріпчаста 150 грамів
- Сир твердий 100 грамів
- Молоко 200 мілілітрів
- Яйця 3 штуки
- Борошно 60 грамів (0,5 склянки місткістю 200 мл)
- Олія рослинна 40 мілілітрів
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
Приготування:
- Готуємо продукти.
- Перці для яскравості беремо різнобарвні.
- Всі овочі повинні бути вимиті.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо четверть кільцями.
- У сковороду вливаємо 2 столові ложки рослинної олії й всипаємо цибулю. Обсмажуємо 3-4 хвилини.
- У цей час нарізаємо кабачки.
- Кабачки викладаємо до цибулі, солимо й обсмажуємо 7-8 хвилин, до напівпрозорості.
- Два види капусти розбираємо на суцвіття.
- Занурюємо в каструлю з водою, яку доводимо до кипіння. Відварюємо капусту 5 хвилин, в процесі варіння солимо. Відкидаємо на друшляк.
- Перці очищаємо і нарізаємо кубиками.
- Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
- У мисці з’єднуємо яйця і молоко. Солимо і перчимо.
- Збиваємо.
- Частинами, не припиняючи збивання, вводимо борошно.
- Форму для запікання змащуємо рослинною олією. Капусту і перець викладаємо у форму і розподіляємо по всій площі.
- Потім рівномірним шаром викладаємо кабачки з цибулею.
- Заливаємо овочі рідким тістом і запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
- Сир натираємо на дрібній тертці.
- Через 30 хвилин посипаємо запіканку сиром і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.
- Готовому блюду даємо трохи охолонути.
- Овочева запіканка з сиром готова.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Овочева запіканка з грибами і плавленим сиром