Другі стравиЗапіканки

Запіканка з гарбуза з м’ясним фаршем і помідорами

Смачна запіканка з гарбуза не обов’язково повинна бути солодкою. Запечений гарбуз з яловичим фаршем, помідорами, цибулею і сиром — відмінне тому підтвердження. Фарш попередньо обсмажується з цибулею і помідорами для аромату. Потім все з’єднується з гарбузом і залишається тільки почекати, поки блюдо дійде в духовці. Гарбуз виходить дуже м’яким, соковитим, просочений ароматами й соками помідорів і м’ясного фаршу.

Інгредієнти:

  • Гарбуз (очищений) 300 грамів
  • Фарш м’ясний (яловичий) 350 грамів
  • Помідори 300 грамів (3 штуки)
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів
  • Сир твердий 70 грамів
  • Сіль 1 чайна ложка + щіпка
  • Перець чорний мелений щіпка (на смак)
  • Олія рослинна 2 столові ложки + для змащування форми
  • Петрушка свіжа (для подачі) 2-3 гілочки

Приготування:

  1. Фарш можна використовувати будь-який, у мене — яловичий.
  2. Гарбуз очистьте від шкірки й насіння, цибулю очистьте від лушпиння. Вимийте гарбуз, цибулю і помідори.
  3. На помідорах зробіть хрестоподібний надріз і викладіть їх в миску з окропом на 2-3 хвилини. Потім злийте воду і зніміть з помідорів шкірку.
  4. Очищені помідори наріжте невеликими шматочками.
  5. Розігрійте сковороду з рослинною олією і викладіть фарш.
  6. Обсмажте фарш на середньому вогні 5-6 хвилин, помішуючи й розбиваючи грудочки.
  7. Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
  8. Цибулю дрібно наріжте.
  9. Викладіть цибулю до фаршу, перемішайте й обсмажуйте 3-4 хвилини.
  10. Потім додайте до фаршу нарізані помідори. Перемішайте вміст сковороди.
  11. Обсмажуйте фарш з помідорами 3-5 хвилин. Посоліть (1 чайна ложка) і посипте чорним меленим перцем.
  12. Гарбуз наріжте невеликими шматочками зі стороною приблизно 1,5 см.
  13. Форму для запікання (у мене квадратна керамічна форма зі стороною 20 см) трохи змастіть рослинною олією і викладіть нарізаний гарбуз. Посоліть 1 щіпкою солі.
  14. Обсмажений фарш з помідорами викладіть на гарбуз, розрівняйте і відправте в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Якщо у вас фарш курячий, то буде досить 20-35 хвилин.
  15. Хвилин через 20-30, якщо фарш пригоратиме, можна прикрити форму фольгою.
  16. Сир натріть на середній тертці.
  17. Через зазначений час дістаньте форму з духовки й посипте запіканку сиром. Поверніть форму в духовку на 10 хвилин. Фольгою не закривайте його.
  18. Запіканка з гарбуза з м’ясним фаршем і помідорами готова.
  19. Подавайте запіканку з гарбуза з фаршем і помідорами гарячою відразу до столу, прикрасивши страву гілочкою петрушки або іншої зелені.
  20. М’який фарш з розплавленим сиром і неймовірно ніжним гарбузом — така запіканка, без сумніву, припаде до душі не тільки любителям гарбуза.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з цвітної капусти з солодким перцем і цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close