Другі стравиЗапіканки

Запіканка з фаршем, грибами і шпинатом

Смачну і ситну запіканку з м’ясним фаршем приготувати нескладно. Завдяки різноманітності соковитих і ароматних компонентів – індичого фаршу, грибам, шпинату, сиру, яєць, сметани – смак страви виходить насиченим і яскравим. Запіканка дуже ніжна, нагадує суфле під апетитною сирною скоринкою.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний (у мене з індички) 300 грамів
  • Печериці 300 грамів
  • Шпинат 250 грамів
  • Сир твердий 150 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Сметана жирністю 20% 80 грамів
  • Борошно 90 грамів (трохи більш як 0,5 склянки місткістю 250 мл)
  • Розпушувач 1 чайна ложка з гіркою
  • Сіль 0,5 чайної ложки (на смак)
  • Олія рослинна 30 мілілітрів (2 столові ложки)

Приготування:

  1. Фарш можна взяти будь-який, у мене – з індички.
  2. Печериці промиваємо, обсушуємо паперовими кухонними рушниками й нарізаємо тонкими пластинками.
  3. Шпинат промиваємо, ніжки відрізаємо, а листочки шаткуємо. Після обробки вага листя шпинату складе 150 грамів
  4. У сковороді розігріваємо 1 столову ложку рослинної олії. Гриби викладаємо в сковороду й обсмажуємо 5-7 хвилин, до зменшення в розмірах і випаровування рідини.
  5. У сковороду з грибами додаємо шпинат.
  6. Перемішуємо, готуємо шпинат близько 2 хвилин, щоб він втратив обсяг і став м’яким.
  7. Включаємо духовку для розігрівання до 180-190 градусів.
  8. Гриби зі шпинатом перекладаємо в миску, даємо трохи охолонути. Потім додаємо в миску фарш, сметану, яйця, сіль і розпушувач.
  9. Все перемішуємо.
  10. Потім додаємо борошно.
  11. І знову перемішуємо до однорідності.
  12. Глибоку форму для запікання змащуємо рослинною олією і перекладаємо в неї підготовлену масу.
  13. Твердий сир натираємо на крупній тертці й посипаємо їм вміст форми.
  14. Ставимо форму з фаршем, шпинатом і печерицями в розігріту до 180-190 градусів духовку на 30-35 хвилин, запікаємо до готовності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки). У процесі приготування запіканка ще “підніметься”.
  15. Запіканка з фаршем, грибами й шпинатом готова. Даємо запіканці трохи охолонути, потім ділимо на порційні шматочки й подаємо до столу. Відмінний варіант для обіду або ситної вечері!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з кабачків з фрикадельками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close