Запіканка з фаршем, грибами і шпинатом

Смачну і ситну запіканку з м’ясним фаршем приготувати нескладно. Завдяки різноманітності соковитих і ароматних компонентів – індичого фаршу, грибам, шпинату, сиру, яєць, сметани – смак страви виходить насиченим і яскравим. Запіканка дуже ніжна, нагадує суфле під апетитною сирною скоринкою.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний (у мене з індички) 300 грамів
- Печериці 300 грамів
- Шпинат 250 грамів
- Сир твердий 150 грамів
- Яйця 3 штуки
- Сметана жирністю 20% 80 грамів
- Борошно 90 грамів (трохи більш як 0,5 склянки місткістю 250 мл)
- Розпушувач 1 чайна ложка з гіркою
- Сіль 0,5 чайної ложки (на смак)
- Олія рослинна 30 мілілітрів (2 столові ложки)
Приготування:
- Фарш можна взяти будь-який, у мене – з індички.
- Печериці промиваємо, обсушуємо паперовими кухонними рушниками й нарізаємо тонкими пластинками.
- Шпинат промиваємо, ніжки відрізаємо, а листочки шаткуємо. Після обробки вага листя шпинату складе 150 грамів
- У сковороді розігріваємо 1 столову ложку рослинної олії. Гриби викладаємо в сковороду й обсмажуємо 5-7 хвилин, до зменшення в розмірах і випаровування рідини.
- У сковороду з грибами додаємо шпинат.
- Перемішуємо, готуємо шпинат близько 2 хвилин, щоб він втратив обсяг і став м’яким.
- Включаємо духовку для розігрівання до 180-190 градусів.
- Гриби зі шпинатом перекладаємо в миску, даємо трохи охолонути. Потім додаємо в миску фарш, сметану, яйця, сіль і розпушувач.
- Все перемішуємо.
- Потім додаємо борошно.
- І знову перемішуємо до однорідності.
- Глибоку форму для запікання змащуємо рослинною олією і перекладаємо в неї підготовлену масу.
- Твердий сир натираємо на крупній тертці й посипаємо їм вміст форми.
- Ставимо форму з фаршем, шпинатом і печерицями в розігріту до 180-190 градусів духовку на 30-35 хвилин, запікаємо до готовності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки). У процесі приготування запіканка ще “підніметься”.
- Запіканка з фаршем, грибами й шпинатом готова. Даємо запіканці трохи охолонути, потім ділимо на порційні шматочки й подаємо до столу. Відмінний варіант для обіду або ситної вечері!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з кабачків з фрикадельками