Другі стравиЗапіканки

Запіканка з броколі з копченою грудинкою

Ніжна і дуже ароматна запіканка з броколі з морквою, цибулею і грудинкою. Овочі перед запіканням попередньо відварюються, з’єднуються з копченою грудинкою і цибулею. Потім суміш заливається в формі яєчно-вершковою заливкою і запікають у духовці до рум’яної скоринки.

Інгредієнти:

  • Броколі 300 грамів
  • Грудинка копчена 120 грамів
  • Морква 140 грамів
  • Цибуля ріпчаста червона 80 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Сир твердий 60 грамів
  • Вершки 10% 250 мілілітрів
  • Кріп свіжий 20 грамів
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. Броколі розділіть на суцвіття і промийте.
  2. У сотейнику закип’ятити воду, трохи підсолити. Опустіть суцвіття капусти. На великому вогні доведіть до кипіння і варіть 2 хвилини.
  3. Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Залиште на 15 хвилин, щоб стекла вся рідина.
  4. Очистьте і промийте моркву. Наріжте півкільцями. Опустіть в киплячу підсолену воду і проваріть до напівготовності, приблизно 7-8 хвилин. Відкиньте на друшляк і дайте стекти рідині.
  5. Увімкніть духовку для попереднього розігрівання до 180 градусів.
  6. Для запікання я використовую керамічну форму розміром 25х17х6,5 см.
  7. Викладіть у форму суцвіття броколі.
  8. Копчену грудинку наріжте кубиками й викладіть між суцвіттями.
  9. Очистьте і промийте цибулю. Наріжте тонкими півкільцями. Викладіть на капусту з грудинкою.
  10. Зверху розподіліть моркву. Трохи підсолити й поперчіть.
  11. Для заливки вбийте в миску яйця і всипте дрібку солі.
  12. Подрібніть зелень кропу. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Додайте в миску з яйцями кріп і половину натертого сиру. Перемішайте.
  13. Влийте вершки. Перемішайте.
  14. Вилийте заливку в форму.
  15. Сиром, що залишився посипте запіканку зверху.
  16. Надішліть запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.
  17. Час запікання індивідуально для кожної духовки й залежить від її потужності. Мені знадобилося 50 хвилин.
  18. Запіканка з броколі з копченою грудинкою готова.
  19. Подавайте до столу в теплому вигляді. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з картопляного пюре з квашеною капустою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close