ІталійськаДругі стравиЗапіканкиКухні світуСтрави з овочів

Запіканка з баклажанів в духовці

Італійські ньокі хоч і називають у нас галушками, але все ж вони відносяться до пасти. І як будь-яка паста, вони чудово поєднуються з будь-якими соусами й овочами. Крім того, що ньокі можна просто полити соусом, ще смачніше вони виходять в запіканках. Змішайте відварені галушки з обсмаженими баклажанами, полийте томатним соусом марінара, посипте сиром і запечіть до хрусткої скоринки. Блюдо набуває не тільки фантастичний смак і аромат, але й апетитну текстуру з м’яких ніжних овочів, щільних, злегка жувальних ньокі й тягучого сиру.

Інгредієнти:

  • 2 невеликих баклажанів (приблизно 0,5 кг), нарізаних кубиками
  • Заморожених або свіжих простих ньокі 350 грамів
  • Оливкової олії 1,5 столової ложки
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками
  • Соусу марінара з печеним часником 1 і 1/4 стакана
  • Пластівців дробленого червоного перцю 1/4 чайної ложки
  • Тертого сиру проволоне 40 грамів
  • Гілочки свіжого базиліка або орегано для подачі, за бажанням

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 245 ° С.
  2. У великій каструлі закип’ятіть воду. У киплячу воду насипте ньокі й варіть відповідно до інструкції на упаковці. Потім злийте воду, відпливши окремо 0,5 стакана.
  3. Тим часом у великій сковороді з антипригарним покриттям на помірно сильному вогні нагрівайте олію. Насипте цибулю й 1/8 чайної ложки солі. Смажте 5 хвилин, періодично помішуючи, до м’якості.
  4. Додайте баклажани й смажте, помішуючи, ще 10 – 12 хвилин, поки вони не стануть дуже м’якими, а цибуля – золотисто-коричневою. Зніміть з плити. Додайте в сковороду ньокі, 0,5 стакана їх води, соус марінара і червоний перець. Все перемішайте.
  5. Перекладіть суміш з баклажанів і ньокі в овальну або квадратну форму для запікання розміром 22 см. Посипте сиром проволоне. Запікайте на верхньому рівні духовки 15 хвилин, поки запіканка не закипить, а сир не підрум’яниться. Дістаньте з духовки й залиште на 5 хвилин.
  6. За бажанням прикрасьте блюдо гілочками базиліка.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з баклажанів з помідорами та сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close