Запіканка з баклажанів

Головна відмінна риса гратенів від інших запіканок – це рум’яна хрумка скоринка з панірування або тертого сиру. У гратені, приготованому за цим рецептом, під апетитною скоринкою з пармезану вас чекає справжнє задоволення з ніжних баклажанів, покритих сумішшю з рікотти й соусу марінара – італійського томатного соусу з часником, базиліком і цибулею.
Час: 45 хвилин
Складність: легко
Порцій: 2
Інгредієнти:
- Баклажанів зі шкіркою 300 грамів, нарізаних скибочками завтовшки 1,5 см
- Оливкова олія для смаження
- Рікотти 1/4 стакана
- 1 велике яйце
- Нежирних вершків 1/4 стакана
- Тертого пармезану 0,5 стакана плюс 2 столові ложки
- Соусу марінара 0,5 стакана
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 ° С. У великій сковороді на помірному вогні нагрійте оливкову олію глибиною приблизно 0,3 см. Коли олія майже почне диміти, покладіть кілька скибочок баклажана і підсмажте приблизно 5 хвилин, перевернувши на іншу сторону, до м’якості і коричневого кольору. Будьте обережні, баклажани сильно бризкаються!
- Готові скибочки перекладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Налийте в сковороду ще олії, нагрійте і підсмажте баклажани, що залишилися. Тим часом в невеликій мисці змішайте Рікотту, яйце, вершки, 1/4 стакана пармезану, 1/8 чайної ложки солі й 1/8 чайної ложки перцю.
- У 2 порційні форми для гратенів викладіть шарами баклажани й тертий пармезан, посоліть, поперчіть і полийте кожну порцію половиною соусу марінара. Потім знову викладіть шар баклажанів, посоліть і поперчіть, полийте половиною суміші з рікотти й посипте по 1 столовій ложці тертого пармезану.
- Поставте гратени на деко і запікайте 25 – 30 хвилин, поки вони не покриються рум’яною скоринкою. Подавайте теплими.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Капуста з фаршем в мультиварці