Другі стравиЗапіканкиСтрави з овочів

Запіканка з баклажанів

Головна відмінна риса гратенів від інших запіканок – це рум’яна хрумка скоринка з панірування або тертого сиру. У гратені, приготованому за цим рецептом, під апетитною скоринкою з пармезану вас чекає справжнє задоволення з ніжних баклажанів, покритих сумішшю з рікотти й соусу марінара – італійського томатного соусу з часником, базиліком і цибулею.

Час: 45 хвилин
Складність: легко
Порцій: 2

Інгредієнти:

  • Баклажанів зі шкіркою 300 грамів, нарізаних скибочками завтовшки 1,5 см
  • Оливкова олія для смаження
  • Рікотти 1/4 стакана
  • 1 велике яйце
  • Нежирних вершків 1/4 стакана
  • Тертого пармезану 0,5 стакана плюс 2 столові ложки
  • Соусу марінара 0,5 стакана

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 ° С. У великій сковороді на помірному вогні нагрійте оливкову олію глибиною приблизно 0,3 см. Коли олія майже почне диміти, покладіть кілька скибочок баклажана і підсмажте приблизно 5 хвилин, перевернувши на іншу сторону, до м’якості і коричневого кольору. Будьте обережні, баклажани сильно бризкаються!
  2. Готові скибочки перекладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Налийте в сковороду ще олії, нагрійте і підсмажте баклажани, що залишилися. Тим часом в невеликій мисці змішайте Рікотту, яйце, вершки, 1/4 стакана пармезану, 1/8 чайної ложки солі й 1/8 чайної ложки перцю.
  3. У 2 порційні форми для гратенів викладіть шарами баклажани й тертий пармезан, посоліть, поперчіть і полийте кожну порцію половиною соусу марінара. Потім знову викладіть шар баклажанів, посоліть і поперчіть, полийте половиною суміші з рікотти й посипте по 1 столовій ложці тертого пармезану.
  4. Поставте гратени на деко і запікайте 25 – 30 хвилин, поки вони не покриються рум’яною скоринкою. Подавайте теплими.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Капуста з фаршем в мультиварці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close