Другі стравиСтрави з риби

Запечений в маслі лосось

Страви з лосося користуються величезною популярністю у прихильників здорового харчування. Червона риба містить безліч поживних мікроелементів, є прекрасним дієтичним продуктом і надзвичайно корисна для організму.

Серед різноманіття технік приготування господаркам особливо полюбився лосось, приготований в вершковому маслі в духовці. Правильно запечене м’ясо лосося не втрачає в процесі термічної обробки корисні речовини, має приємну структуру, має ніжний смак і чарівний аромат.

Інгредієнти:

  • Лосось 400 -500 грамів
  • Зелень петрушки й кропу пару гілочок
  • Лайм або лимон 1 штука
  • Вершкове масло 80 грамів
  • Чорний мелений перець ½ чайної ложки
  • Орегано ½ чайної ложки
  • Коріандр ½ чайної ложки
  • Подрібнений часник ½ чайної ложки
  • Майоран ½ чайної ложки
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Під проточною водою промити рибу. Покласти лосось на обробну дошку і розрізати на шматки шириною 4-6 см.
  2. Розрізати навпіл лимон або лайм. У підготовленій місткості розкласти шматочки риби. Обсипати м’ясо спеціями, сіллю і скропити лимонним соком (або соком лайма).
  3. В окрему тару помістити вершкове масло і розтопити його на невеликому вогні. Дрібно нарубати кріп і відправити його в тару з розтопленим вершковим маслом.
  4. Рівномірно викласти в місткості для запікання шматочки риби й полити їх вершковим маслом з кропом. Дати лососеві просочитися протягом 30 хвилин.
  5. Розігріти духовку до 180 градусів. Помістити в неї деко з рибою на 20 хвилин. У цей час нарізати часточками лимон або лайм, нарубати зелень петрушки.
  6. Перед подачею рибу прикрашають тоненькими шматочками лимона (лайма) і зеленню петрушки. Як гарнір до страви подають спаржу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Хек в сметані

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close