Запечений лосось по-діжонски

Ніжне м’ясо лосося все частіше використовується кулінарами для створення своїх гастрономічних шедеврів. Завдяки помірній калорійності й повного спектра вітамінів, мінералів і важливих поживних елементів з цього середземноморського делікатесу можна отримати здорове блюдо з чудовим смаком і ідеальним зовнішнім виглядом.
Чудовий рецепт лосося з додаванням діжонської гірчиці може стати для вас справжньою знахідкою. Приготування страви займає мінімум часу. При випіканні зберігаються всі корисні властивості продукту, а незвичайне поєднання інгредієнтів повністю розкриває ніжний смак риби.
Інгредієнти:
- Лосось 400 грамів
- Діжонська гірчиця 50 грамів
- Зелень петрушки 50 грамів
- Лимонний сік 1 столова ложка
- Олія авокадо 1 столова ложка
- Часник 3 зубчики
- Сіль ½ чайної ложки
Приготування:
- Дрібно нарубати зелень петрушки й часник. Висипати їх в підготовлений посуд невеликої місткості. З половини лимона вичавити сік і додати його в загальну масу.
- Туди ж додати діжонську гірчицю, олію авокадо або оливкову, сіль. Ретельно перемішати інгредієнти до отримання однорідної, злегка тягучої консистенції.
- Підготувати під рибу деко. Покласти філе лосося на деко і рівномірним шаром покрити його приготованим діжонським соусом. Залишити рибу на пару хвилин для просочення.
- Розігріти духовку до 180-200˚С. Помістити в неї деко з рибою. Випікати блюдо протягом 18-20 хвилин в залежності від товщини філе.
- У підготовлену для презентації тарілку викладають готову страву. При бажанні філе лосося можна розділити на порції перед подачею на стіл.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Червона риба на пару