Другі стравиСтрави з риби

Запечений лосось по-діжонски

Ніжне м’ясо лосося все частіше використовується кулінарами для створення своїх гастрономічних шедеврів. Завдяки помірній калорійності й повного спектра вітамінів, мінералів і важливих поживних елементів з цього середземноморського делікатесу можна отримати здорове блюдо з чудовим смаком і ідеальним зовнішнім виглядом.

Чудовий рецепт лосося з додаванням діжонської гірчиці може стати для вас справжньою знахідкою. Приготування страви займає мінімум часу. При випіканні зберігаються всі корисні властивості продукту, а незвичайне поєднання інгредієнтів повністю розкриває ніжний смак риби.

Інгредієнти:

  • Лосось 400 грамів
  • Діжонська гірчиця 50 грамів
  • Зелень петрушки 50 грамів
  • Лимонний сік 1 столова ложка
  • Олія авокадо 1 столова ложка
  • Часник 3 зубчики
  • Сіль ½ чайної ложки

Приготування:

  1. Дрібно нарубати зелень петрушки й часник. Висипати їх в підготовлений посуд невеликої місткості. З половини лимона вичавити сік і додати його в загальну масу.
  2. Туди ж додати діжонську гірчицю, олію авокадо або оливкову, сіль. Ретельно перемішати інгредієнти до отримання однорідної, злегка тягучої консистенції.
  3. Підготувати під рибу деко. Покласти філе лосося на деко і рівномірним шаром покрити його приготованим діжонським соусом. Залишити рибу на пару хвилин для просочення.
  4. Розігріти духовку до 180-200˚С. Помістити в неї деко з рибою. Випікати блюдо протягом 18-20 хвилин в залежності від товщини філе.
  5. У підготовлену для презентації тарілку викладають готову страву. При бажанні філе лосося можна розділити на порції перед подачею на стіл.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Червона риба на пару

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close