Запечені курячі рулети зі шпинатом

Хрусткі курячі рулети з начинкою зі свіжого шпинату, любовно вкриті шапочкою ніжної моцарели, з ароматним базиліком і томатним соусом — це блюдо стане безумовним фаворитом у вашій кулінарній книзі. При цьому готується воно неймовірно просто і швидко.
Інгредієнти:
- Курячі грудки без шкіри й кісток 1 кілограм
- Панірувальні сухарі 1 чашка
- Тертий пармезан 6 столових ложок
- Свіжий шпинат 140 грамів
- Подрібнений часник 1 зубчик
- Оливкова олія
- Сир Рікота 0,5 стакана
- Збиті яєчні білки ⅓ стакана
- Сир моцарела 85 грамів
- Соус марінара 1 стакан
- Свіжий базилік для прикраси
Приготування:
- Нарізати курячі грудки на шматочки приблизно по 110-120 грамів. Відбити їх, щоб вони стали тонкими й широкими.
- У мисці змішати 2 столові ложки тертого пармезану і панірувальні сухарі. Моцарелу нарізати тонкими пластинами.
- Шпинат нарізати й обсмажувати в сковороді з невеликою кількістю оливкової олії й часником протягом 2-3 хвилин. Змішати готовий шпинат з рікотою, пармезаном, що залишився і 2-3 столові ложки збитих білків (білки, що залишилися вилити в окрему чашку і прибрати до пори до часу).
- Вимити, обсушити й нарізати базилік — його буде потрібно в самому кінці, для прикраси.
- Змастити оливковою олією дно великої форми для випічки. Розігріти духовку до 230 ºC.
- Відбитий шматок курки помістити на робочу поверхню. Покласти в середину ложку суміші рікоти й шпинату і рівномірно розподілити по всьому пласту. Скрутіть в рулет. Не кладіть занадто багато начинки, інакше, коли ви будете згортати рулетик, вона може вилізти назовні.
- Занурити рулетик в збиті білки й обваляти в суміші панірувальних сухарів і пармезану.
- Виконати ті ж кроки з іншими шматками курки.
- Викласти рулети в форму для запікання і відправити в духовку на 25 хвилин. Щоб рулетики вийшли ідеально хрусткими, не кладіть їх впритул один до одного — між ними повинні бути невеликі проміжки.
- Вийняти форму, полити рулети соусом марінара і прикрасити пластинами моцарели. Випікати ще 35 хвилин, поки сир не розплавиться.
- Розкласти рулети по тарілках і прикрасити свіжим базиліком.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована куряча грудка з броколі та морквою