Другі стравиСтрави з птиці

Запечені курячі ніжки з персиками

Цікаве поєднання курки з персиками в одній страві. Курячі ніжки швидко замаринуємо в суміші з додаванням винного оцту і сухої аджики, а потім відправимо в духовку, виклавши на “подушку” з персиків, цибулі та часнику. Завдяки маринаду куряче м’ясо виходить м’яким, з легкою кислинкою, яка вдало переплітається з солодкістю персиків.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки 400 грамів (5 штук)
  • Персики 240 грамів (3 штуки)
  • Цибуля ріпчаста 70 грамів (1 дрібна)
  • Часник 3 зубчики
  • Аджика суха 1/2 чайної ложки
  • Олія рослинна 1,5 столової ложки
  • Оцет винний червоний 1 столова ложка
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Персики ретельно вимийте і висушіть.
  2. Курячі ніжки промити, обсушити й відправте в миску. Курку посоліть (0,5 чайної ложки) і поперчіть (0,25 чайної ложки).
  3. Посипте гомілки сухою аджикою.
  4. Полийте винним оцтом і рослинною олією (1 столова ложка). Все добре перемішайте, щоб кожна ніжка була покрита спеціями, оцтом і олією. Залиште на 10-20 хвилин для маринування.
  5. Хвилин за 5 до закінчення маринування включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів.
  6. Ріпчасту цибулю почистьте, промийте і наріжте середніми шматочками. Форму для запікання змастіть рослинною олією (0,5 столової ложки) і викладіть підготовлену цибулю.
  7. Персики розділіть на 2 половинки, видаліть кісточки, м’якуш нарізати середніми шматочками.
  8. Очищений часник трохи роздушіть плоскою стороною ножа і відправте до цибулі. Часточки персиків рівномірно розподіліть поверх ріпчастої цибулі й часнику. Все трохи посоліть і поперчіть (по щіпці).
  9. Викладіть на персики курячі ніжки. Закрийте форму фольгою.
  10. Форму з куркою і персиками відправте в розігріту духовку, запікайте протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин, до готовності (при проколюванні повинен виділятися прозорий сік).
  11. Запечені курячі ніжки з персиками готові. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі крильця, запечені в журавлинному соусі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close