Другі стравиСтрави з птиці

Запечені курячі гомілки в сметанно-часниковому маринаді

Класний рецепт курячих ніжок в сметанно-часниковому маринаді, які можна підготувати заздалегідь. Завжди виходить дуже смачно! Легко готувати, недорого і підійде будь-який гарнір.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки 1 кг
  • Сметана (йогурт) 250 грамів
  • Імбир мелений 1 чайна ложка
  • Перець гострий 1/2 штуки
  • Часник 2 зубчики
  • Куркума мелена 1 чайна ложка
  • Паприка мелена 1-2 столові ложки
  • Сік лимона 1 столова ложка
  • Крохмаль 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком

Для гарніру (за бажанням):

  • Картопля 1 кг
  • Масло рослинне 1-2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Гомілки позбавляємо від шкіри. Робимо на кожній гомілці по два-три надрізи, щоб маринад проходив глибше і швидше.
  2. Готуємо соус-маринад.
  3. У відповідному посуді з’єднуємо сметану з подрібненим (видавленим через прес) часником, паприкою, імбиром і куркумою. Додаємо крохмаль і лимонний сік. Туди ж на дрібній тертці натираємо гострий перець (орієнтуйтеся на свій смак). Добре перемішуємо.
  4. Кожну ніжку промазуємо маринадом, залишаємо в посуді. Накриваємо харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник маринуватися годин на п’ять (мінімум), а краще — на ніч.
  5. Викладаємо замариновані гомілки на деко. Залишки соусу-маринаду розподіляємо по всьому м’ясу.
  6. Включаємо духовку для розігрівання до 200 градусів.
  7. Я сьогодні додав ще картоплю на гарнір.
  8. Картоплю очищаємо і нарізаємо брусочками. Додаємо до картоплі рослинну олію, сіль і чорний перець. Перемішуємо.
  9. Картоплю викладаємо на деко поряд з гомілками.
  10. Підготовлені гомілки й картоплю відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо 40-50 хвилин.

І, як уже говорив, підійде будь-який гарнір! Готуйте більше, така курочка хороша і на наступний день, якщо залишиться!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі ніжки в ананасовому маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close