Запечені курячі гомілки в сметанно-часниковому маринаді

Класний рецепт курячих ніжок в сметанно-часниковому маринаді, які можна підготувати заздалегідь. Завжди виходить дуже смачно! Легко готувати, недорого і підійде будь-який гарнір.
Інгредієнти:
- Курячі гомілки 1 кг
- Сметана (йогурт) 250 грамів
- Імбир мелений 1 чайна ложка
- Перець гострий 1/2 штуки
- Часник 2 зубчики
- Куркума мелена 1 чайна ложка
- Паприка мелена 1-2 столові ложки
- Сік лимона 1 столова ложка
- Крохмаль 1 чайна ложка
- Сіль за смаком
Для гарніру (за бажанням):
- Картопля 1 кг
- Масло рослинне 1-2 столові ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Гомілки позбавляємо від шкіри. Робимо на кожній гомілці по два-три надрізи, щоб маринад проходив глибше і швидше.
- Готуємо соус-маринад.
- У відповідному посуді з’єднуємо сметану з подрібненим (видавленим через прес) часником, паприкою, імбиром і куркумою. Додаємо крохмаль і лимонний сік. Туди ж на дрібній тертці натираємо гострий перець (орієнтуйтеся на свій смак). Добре перемішуємо.
- Кожну ніжку промазуємо маринадом, залишаємо в посуді. Накриваємо харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник маринуватися годин на п’ять (мінімум), а краще — на ніч.
- Викладаємо замариновані гомілки на деко. Залишки соусу-маринаду розподіляємо по всьому м’ясу.
- Включаємо духовку для розігрівання до 200 градусів.
- Я сьогодні додав ще картоплю на гарнір.
- Картоплю очищаємо і нарізаємо брусочками. Додаємо до картоплі рослинну олію, сіль і чорний перець. Перемішуємо.
- Картоплю викладаємо на деко поряд з гомілками.
- Підготовлені гомілки й картоплю відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо 40-50 хвилин.
І, як уже говорив, підійде будь-який гарнір! Готуйте більше, така курочка хороша і на наступний день, якщо залишиться!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі ніжки в ананасовому маринаді