Запечена цвітна капуста в клярі

Дуже часто цвітну капусту обсмажують в клярі. В духовці цвітна капуста виходить не менш смачною і водночас легкою і корисною, адже запікається вона без олії. Ніжний ароматний кляр з яєць з додаванням паприки й сушеного часнику надає суцвіттям капусти гарний персиковий відтінок, приємний смак і аромат.
Інгредієнти:
- Капуста цвітна 650-700 грамів
- Яйця С0 3 штуки
- Сметана жирністю 15% 100 грамів
- Борошно 50-70 грамів
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений щіпка (на смак)
- Паприка солодка мелена 1/2 чайної ложки
- Часник сушений 1/2 чайної ложки
Приготування:
- Цвітну капусту промиваємо і розбираємо на суцвіття середньої величини.
- У каструлі доводимо до кипіння 800 мл води, всипаємо 1 столову ложку солі. У киплячу воду відправляємо суцвіття капусти, бланшуємо в киплячій воді 2-3 хвилини.
- Потім відкидаємо капусту на друшляк, даємо воді стекти. Суцвіття капусти обсушуємо паперовими рушниками, щоб кляр краще тримався.
- Включаємо духовку розігріватися до 200 градусів.
- У миску вбиваємо яйця.
- Додаємо паприку, сушений часник, чорний мелений перець і 0,5 чайної ложки солі.
- І туди ж – сметану.
- Все перемішуємо до однорідності.
- Потім поступово додаємо борошно.
- Добре перемішуємо кляр, щоб не залишалося грудочок. Кляр виходить досить рідким. Мені знадобилося 50 грамів борошна.
- Суцвіття цвітної капусти занурюємо в кляр.
- Викладаємо суцвіття капусти в один шар на застелений пергаментом деко.
- Капусту в клярі запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин.
- Приблизно через 5-7 хвилин від початку приготування виймаємо деко з духовки й поливаємо капусту кляром, що залишився. Потім повертаємо в духовку і запікаємо до готовності.
- Запечена цвітна капуста в клярі готова.
- Перекладаємо кольорову капусту на тарілку і подаємо до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляне рагу зі шпинатом, в духовці