Запечена тріска

Якщо вам набридло одноманітність і хочеться порадувати себе і близьких цікавою стравою, обов’язково спробуйте приготувати запечену тріску.
Інгредієнти:
- Філе тріски 200 грамів
- Перець дзвін 1 штука
- Цукіні 150 грамів
- Фенхель ½ штуки
- Помідори черрі 100 грамів
- Оливки 100 грамів
- Оливкова олія 1 столова ложка
- Часник 1 столова ложка
- Морська сіль і перець за смаком
- Бальзамічний оцет 1 столова ложка
- Лимон для прикраси
- Базилік для прикраси
- Чебрець для прикраси
- Петрушка для прикраси
Приготування:
- Спочатку необхідно добре промити філе тріски під водою і потім просушити його. Увімкніть духовку на 220 ˚С.
- Потім потрібно промити під водою овочі, просушити їх рушником. Цукіні, фенхель, перець дзвін, черрі й оливки нарізати невеликими шматочками й перемістити в форму для запікання, попередньо окропивши її оливковою олією.
- Викладені в форму овочі приправити перцем і сіллю і поставити в духовку. Запікати овочі необхідно протягом десяти хвилин.
- Як тільки овочі пропечуться, потрібно підготувати тріску. Для цього шматок риби слід промазати оливковою олією, злегка приправити морською сіллю і перцем. Підготовлену рибу викласти рівномірно зверху на овочі.
- Поверх рибного філе викласти скибочку лимона. Потім все скропити бальзамічним оцтом. Повернути блюдо в духовку і запікати протягом 10-12 хвилин, до тих пір, поки риба не приготується.
- Перед подачею на стіл в презентаційну тарілку спочатку рівномірним шаром розподілити овочі й зверху на них викласти рибу. Посипати блюдо дрібно нарубаною зеленню петрушки, базиліком і чебрецем, а також часточками свіжого лимона.
- При бажанні блюдо можна подавати з рисом або кіноа. Вони прекрасно доповнюють смак запеченої риби й овочів.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запечений карась з овочами