Запечена свинина з цибулею і сиром

Ділюся рецептом смачної страви зі свинини з двома видами цибулі, помідорами і сиром. Запікання – це відмінний варіант приготування м’яса, особливо коли мова йде про свинину. Свинина – м’ясо жирне, тому в духовці воно виходить м’яким і соковитим.
Інгредієнти:
- Свиняче філе 700 грамів
- Цибуля ріпчаста 3 штуки
- Цибуля-порей 0,5 штуки
- Сир твердий 250 грамів
- Помідор 1-2 штуки
- Сіль за смаком
- Суміш спецій за смаком
- Олія соняшникова для смаження
- Цукор 1 чайна ложка
Приготування:
- Миємо свиняче філе та нарізаємо на порції. Відбиваємо свинину через харчову плівку з двох сторін.
Крупно нарізаємо цибулю. Смажимо на рослинній олії. Карамелізуємо цибулю додаючи цукор і сіль. Нарізаємо кружечками цибулю-порей і помідору. - Викладаємо свинину в форму для запікання і заправляємо сумішшю для свинини й сіллю. Зверху викладаємо обсмажену, карамелізовану цибулю. Зверху покриваємо шаром цибулі – порей.
- Ставимо форму в розігріту до 200 °C духовку на 20 хвилин.
- Тремо сир на крупній тертці. Виймаємо форму з духовки й викладаємо кружечки помідорів, посипаємо приправою. Рясно посипаємо сиром і далі запікаємо близько 20-25 хвилин при 170 градусах при конвекції.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з м’ясом засмажені у фритюрі