Запечена скумбрія з адигейським сиром

Запечена скумбрія з адигейським сиром — страва, яка підкорить вас своїм ароматом і смаком, а також простотою приготування.
Скумбрія — неймовірно корисна риба, до того ж її універсальність дозволяє нам поєднувати її з різними спеціями, овочами, зеленню і навіть сирами.
Крім адигейського сиру в начинку піде ще часник і кріп. Скумбрія в поєднанні з ароматною начинкою дасть нам в підсумку блюдо ресторанного рівня, яке так просто приготувати вдома. При бажанні адигейський сир можна замінити будь-яким іншим на ваш смак, але результат буде вже трохи інший.
До запеченої скумбрії можна подати будь-який гарнір на ваш смак, головне враховувати, що риба досить жирна і має яскраво виражений смак.
Інгредієнти:
- Скумбрія 1 штука
- Майонез 2 столові ложки
- Сіль 1 чайна ложка
- Рослинна олія 2 столові ложки
- Сир адигейський 50 грамів
- Часник 3 зубчики
- Кріп 1 гілочка
- Суміш спецій для риби 1 столова ложка
Приготування:
- Для начинки сир потрібно розім’яти виделкою, часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці, кріп подрібнити. Все це з’єднати, додати трохи майонезу і перемішати.
- Скумбрію випатрати й помити. Голову краще не відрізати, але видалити зябра.
- Зробити невеликий розріз на черевці. Нафарширувати рибу через цей розріз сирною начинкою.
- Деко застелити пергаментним папером і помістити на нього рибу з начинкою. З обох сторін скумбрію потрібно змастити олією, посолити й посипати спеціями.
- Запікати рибу в розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 20-30 хвилин.
- Скумбрія готова! Дуже смачно подавати таку рибу з запеченою картоплею.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Лосось теріякі з капустою Бок-Чой