Блюдо добре не тільки саме по собі, але й у вигляді сендвіча. Достатньо лише помістити його між половинами підсмаженої м'якої цільнозернової булки. Те, що могло б бути черговим звичайним блюдом з курки, перетворюється, завдяки баклажану, у вишукане частування. При бажанні в томатне пюре можна додати подрібнений часник, а рисові пластівці замінити панірувальними сухарями. Час: 45 хвилин Складність: легко Порцій: 4 Інгредієнти: 4 філе курки без кісток і шкіри (в загальному 350 - 400 грамів) 1 баклажан (приблизно 450 грамів), обріжте кінці й поріжте на 8 слайсів Сухої італійської приправи 1/2 чайної ложки Борошна 1/3 стакана Каєннського перцю 1/4 чайної ложки 2 великих яєчних білка, злегка збитих Повітряних рисових пластівців (сухий сніданок) 3 стакани Тертого пармезану 2 столові ложки Оливкової олії 4 чайні ложки Томатного пюре без додавання солі 1 і 1/3 стакана Крупно натертого сиру моцарела 1/2 стакана Порубана петрушка, для прикраси Приготування: Розігрійте духовку з можливістю верхнього нагріву. Обидві сторони слайсів баклажана збризніть олією зі спрею, посипте італійською приправою, 1/4 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки перцю. Помістіть на деко з бортами й запікайте до появи коричневого кольору і м'якості, в процесі перевернувши один раз (приблизно 6 хвилин). Зменште температуру в духовці до 220 ° С. Тим часом змішайте в неглибокому блюді борошно з каєннським перцем. В іншій такій же посуді з'єднайте білки з 1 чайною ложкою води. У третьому блюді змішайте подрібнені рисові повітряні пластівці й пармезан. Працюючи з 1 шматком курки, спочатку обваляйте його в борошні та струсіть надлишки. Занурте в білки. Потім помістіть в суміш з рисовими пластівцями та натисніть, щоб м'ясо добре нею покрилося з обох сторін. Повторіть з рештою шматками курки. Збризніть олією зі спрею велику сковороду з антипригарним покриттям і розжарте на середньо-сильному вогні. Влийте 2 чайні ложки оливкової олії, а потім обваляйте 2 шматки курки в панірувальній суміші. Смажте, перевернувши один раз, щоб м'ясо злегка підрум'янилося (приблизно 5 хвилин). Перемістіть в форму для випікання розміром 23 см на 33 см, покриту олією. Повторіть все те ж саме з рештою оливковою олією і куркою. Помістіть по 2 слайса баклажана на кожен шматок курки, зверху рівномірно покрийте томатним пюре і сиром. Поверніть в духовку і випікайте, поки сир не розплавиться і не підрум'яниться (15-20 хвилин). Посипте петрушкою, 1/4 чайної ложки солі й перцем за смаком. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена курка в соусі з йогурту