Другі стравиСтрави з птиці

Запечена курка в соусі з йогурту

Здавалося б, курка – це самий банальний і звичайний інгредієнт, який повсюдно використовується кулінарами для приготування страв. Нічого нового і незвичайного з її використанням вже придумати неможливо. Однак кулінарія ніколи не стоїть на місці та пропонує нам все нові смакові поєднання.

Пропонуємо не зупинятися на експериментах і приготувати особливу варіацію з використанням цього птаха. Копчена курка в пряному соусі з йогурту виходить дуже соковитою, має приємний золотистий колір і пікантний смак. Ваші домашні будуть без розуму від такої оригінальної інтерпретації й по достоїнству оцінять ваші кулінарні таланти.

Інгредієнти:

  • Курка 1,8 кілограма
  • Часник 2 зубчики
  • Лимон ½ штуки
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Копчена паприка 2 чайні ложки
  • Оливкова олія 3 столові ложки
  • Йогурт 250 мілілітрів
  • Гвоздика 1 чайна ложка
  • Каєннський перець ½ чайної ложки
  • Перець чилі ¼ чайної ложки
  • Петрушка 3 столові ложки

Приготування:

  1. Під водою промити птицю, після чого покласти її на обробну дошку грудиною вниз. Гострим ножем або кухонними ножицями розрізати тушку курки уздовж одного боку хребта і повторити теж з іншого боку. Видалити у курки хребет і повернути її на зрізну сторону.
  2. У підготовленій для маринаду мисці змішати сік половини лимона, часник, чайну ложку солі, половину копченої паприки й оливкову олію. У посуд викласти курку і полити її приготовленим маринадом. Надіслати курку в холодильник для просочення маринадом на 1 годину.
  3. Розігріти духовку до 200-220 ˚С. У цей час потрібно змішати інгредієнти для йогуртового соусу. Для цього в невелику миску вилити йогурт, висипати гвоздику, половину копченої паприки, що залишилась, каєннський перець і перець чилі.
  4. Взяти листя петрушки й нарубати їх на дошці. Висипати їх в загальну масу, додати чайну ложку лимонного соку і посолити за смаком.
  5. Після того, як курку промаринуєте, викласти її на деко для запікання. Підтягнути кінчики крил птаха під груди, щоб в процесі запікання вони не підгоріли. Поставити птицю в духовку на 30 хвилин.
  6. Витягнути з духовки курку і полити її 3-4 столовими ложками йогуртового соусу. Надіслати курку назад у духовку і запікати протягом 15 хвилин.
  7. Як тільки птах придбає красивий рум’яний колір процес приготування можна вважати завершеним.
  8. Витягнути курку з духовки та викласти в блюдо для презентації. Перед подачею на стіл блюдо полити йогуртовим соусом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі ніжки в пароварці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close