Запечена курка в соусі з йогурту

Здавалося б, курка – це самий банальний і звичайний інгредієнт, який повсюдно використовується кулінарами для приготування страв. Нічого нового і незвичайного з її використанням вже придумати неможливо. Однак кулінарія ніколи не стоїть на місці та пропонує нам все нові смакові поєднання.
Пропонуємо не зупинятися на експериментах і приготувати особливу варіацію з використанням цього птаха. Копчена курка в пряному соусі з йогурту виходить дуже соковитою, має приємний золотистий колір і пікантний смак. Ваші домашні будуть без розуму від такої оригінальної інтерпретації й по достоїнству оцінять ваші кулінарні таланти.
Інгредієнти:
- Курка 1,8 кілограма
- Часник 2 зубчики
- Лимон ½ штуки
- Сіль 2 чайні ложки
- Копчена паприка 2 чайні ложки
- Оливкова олія 3 столові ложки
- Йогурт 250 мілілітрів
- Гвоздика 1 чайна ложка
- Каєннський перець ½ чайної ложки
- Перець чилі ¼ чайної ложки
- Петрушка 3 столові ложки
Приготування:
- Під водою промити птицю, після чого покласти її на обробну дошку грудиною вниз. Гострим ножем або кухонними ножицями розрізати тушку курки уздовж одного боку хребта і повторити теж з іншого боку. Видалити у курки хребет і повернути її на зрізну сторону.
- У підготовленій для маринаду мисці змішати сік половини лимона, часник, чайну ложку солі, половину копченої паприки й оливкову олію. У посуд викласти курку і полити її приготовленим маринадом. Надіслати курку в холодильник для просочення маринадом на 1 годину.
- Розігріти духовку до 200-220 ˚С. У цей час потрібно змішати інгредієнти для йогуртового соусу. Для цього в невелику миску вилити йогурт, висипати гвоздику, половину копченої паприки, що залишилась, каєннський перець і перець чилі.
- Взяти листя петрушки й нарубати їх на дошці. Висипати їх в загальну масу, додати чайну ложку лимонного соку і посолити за смаком.
- Після того, як курку промаринуєте, викласти її на деко для запікання. Підтягнути кінчики крил птаха під груди, щоб в процесі запікання вони не підгоріли. Поставити птицю в духовку на 30 хвилин.
- Витягнути з духовки курку і полити її 3-4 столовими ложками йогуртового соусу. Надіслати курку назад у духовку і запікати протягом 15 хвилин.
- Як тільки птах придбає красивий рум’яний колір процес приготування можна вважати завершеним.
- Витягнути курку з духовки та викласти в блюдо для презентації. Перед подачею на стіл блюдо полити йогуртовим соусом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі ніжки в пароварці