Запечена картопля з розмарином і часником

Рум’яна, ароматна картопля з розмарином і часником — відмінний гарнір до будь-якого застілля. Скибочки картоплі, запечені в шкірці й покриті тонким шаром оливкової олії, виходять неймовірно апетитними — з підсмаженою золотистою скоринкою, ніжна м’якуш і пряний смак. При цьому активний процес приготування займає не більше 10 хвилин.
Інгредієнти:
- Картопля 1 кілограм
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Розмарин свіжий 15 грамів або розмарин сушений 4-5 чайних ложок
- Часник 4 зубчики
- Сіль за смаком
Приготування:
- Розмарин, якщо немає свіжого, можна взяти й сушений.
- Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 220 градусів.
- Ретельно вимийте картоплю за допомогою щітки, не очищаючи від шкірки.
- Розріжте картоплю на 2-4 частини й помістіть в миску. Полийте картоплю оливковою олією, посоліть за смаком і добре перемішайте, щоб кожна скибочка картоплі покрилась олією.
- Вистелити пергаментним папером деко для запікання. Викладіть скибочки картоплі на деко в один шар зрізом вгору.
- Помістіть картоплю в розігріту духовку і випікайте 30-40 хвилин, до готовності.
- Покатайте стебла розмарину в долонях, щоб посилився аромат, а потім відокремте листя від стебел.
- Очистьте і дрібно наріжте зубчики часнику.
- Додайте часник і розмарин до картоплі, ретельно все перемішайте і випікайте ще протягом 3-5 хвилин.
- Картопля, запечена з розмарином і часником, готова. Викладіть гарячу картоплю на тарілку сервірування і подавайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена картопля